Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο διάσημος κομμωτής και η σύλληψή του από το Σ.Δ.Ο.Ε.

Την αρχή του τέλους περιγράφει ο κομμωτής Νίκολας, ο οποίος πριν από… λίγες ημέρες συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο. Ο διευθύνων σύμβουλος των κομμωτηρίων Νίκολας ΑΕΒΕ, Νικόλαος Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκης, πιάστηκε στην «τσιμπίδα» της Οικονομικής Αστυνομίας για οφειλές Φ.Π.Α. που ξεπερνούν τα 232.000 ευρώ. Ο 46χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου. Πότε, όμως, ξεκίνησε η οικονομική κατάρρευση που τον οδήγησε στο αυτοφώρω;


Το 2008 αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα. Εκείνη την περίοδο προμήθευε προϊόντα τους συνεργάτες του franchisees, τιμολογώντας τα, ορισμένοι όμως δεν τον πληρώνουν, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι εισπράττει χρήματα, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει. Η κατάσταση διαιωνίζεται, με συνέπεια η αλυσίδα να συρρικνώνεται και σήμερα να αριθμεί μόλις 25 καταστήματα, 4 ιδιόκτητα και 21 franchise, τα οποία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αποτελούν αυτόνομες επιχειρήσεις.


Από το 2008 μέχρι σήμερα, ο Νίκολας έχει αναλάβει την επιμέλεια των δύο παιδιών του, μετά τον χωρισμό του από τη γυναίκα του, και πλέον, μακριά από την κοσμική ζωή, αδυνατεί να βρει τους οικονομικούς πόρους για να καταβάλει τον Φ.Π.Α. στην εφορία.






ΠΗΓΗ: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια: