Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο σκύλος με τα μεγαλύτερα αυτιά στον κόσμο

Δεν ξέρουμε εάν ακούει καλύτερα, εάν αισθάνεται διαφορετικός από τους άλλους σκύλους, εάν είναι περήφανος ή αν απλώς αδιαφορεί.
Αυτό που ξέρουμε με κάθε βεβαιότητα, όμως, είναι ότι ο Χάρμπορ είναι κι επισήμως «ο σκύλος με τα μεγαλύτερα αυτιά στον κόσμο».
Κάτι σαν Ντάμπο το ελεφαντάκι, αλλά σε σκύλο. Το κυνηγόσκυλο από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών κέρδισε τον τίτλο από το έγκυρο Ιδρυμα Γκίνες και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών, το αριστερό αυτί του Χάρμπορ έχει μήκος 31,1 εκατοστά, ενώ το δεξί είναι κατά τι μεγαλύτερο αφού φτάνει τα 34,3 εκατοστά. Οταν ήταν κουτάβι ο Χάρμπορ μπερδευόταν στα αυτιά του «τρώγοντας» πολλές τούμπες. Σήμερα, στα οκτώ του χρόνια, συμβιώνει αρμονικά με το περίεργο και κάπως αστείο αξεσουάρ που του χάρισε η φύση. Ισως το μόνο πρόβλημα γι’ αυτόν να είναι η προσοχή που τραβάει. Θα μπορούσαμε επομένως να υποψιαστούμε βάσιμα ότι θα ήθελε να τον αφήσουν στην ησυχία του και να μην πειράζουν τα αυτιά του οι πάσης φύσεως αδιάκριτοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: