Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Στους 10 οι νεκροί από τον τυφώνα Ρόκε

Στους 10 οι νεκροί από τον τυφώνα Ρόκε
Οι τραυματίες έφτασαν τους 314!
Συνεχίζεται το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ρόκε στην Ιαπωνία εξαιτίας του οποίου έχουν σκοτωθεί δέκα άνθρωποι, πέντε αγνοούνται, ενώ ο αριθμός των τραυματιών σε όλη τη χώρα άγγιξε τους 314. Ο τυφώνας, ευτυχώς, δεν έπληξε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Ο Ρόκε κατευθύνθηκε στην πόλη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, αναγκάζοντας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους την Τρίτη και ήταν αιτία να διακοπούν χθες το απόγευμα οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο Τόκιο και τα περίχωρα της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατομμυρίων επιβατών.
Η Tokyo Electric Power Co, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταΐτσι, ανακοίνωσε ότι μόνο μέρος του εξοπλισμού παρακολούθησης υπέστη βλάβες με την εισροή βρόχινου νερού στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται οι αντιδραστήρες, αλλά δεν φαίνεται ο τυφώνας να προκάλεσε διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό.
Στις εγκαταστάσεις παραμένουν τεράστιες ποσότητες μολυσμένου νερού που χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη των αντιδραστήρων, όταν ο σεισμός και το τσουνάμι του Μαρτίου προκάλεσαν τη διακοπή της λειτουργίας των ψυκτικών συστημάτων.
Ο τυφώνας Ρόκε, που πλέον υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, βρισκόταν στις 5 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ανοιχτά του νησιού Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας με βορειοανατολική κατεύθυνση και ταχύτητα 70 χλμ. την ώρα.
Αυτός είναι ο δεύτερος τυφώνας που πλήττει την Ιαπωνία αυτό το μήνα, μετά τον Τάλας που σάρωσε το δυτικό μέρος της χώρας και άφησε πίσω του σχεδόν 100 νεκρούς και αγνοούμενους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: