Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Malware μαζί με τον VLC player

Malware μαζί με τον VLC player
Προσοχή από που κάνετε download


Οι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα και ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Το πλεονέκτημά τους είναι πως ο κώδικάς τους είναι ανοιχτός, και ο καθένας μπορεί να τον εξετάσει και να συνεισφέρει σε αυτόν. Το μειονέκτημά τους είναι πως, ακριβώς επειδή ο κώδικας είναι ανοιχτός, υπάρχουν κακόβουλες επιχειρήσεις που δημιουργούν εκδόσεις του VLC στις οποίες συμπεριλαμβάνονται adware, spyware και άλλες ηλεκτρονικές αηδίες.






Έξαλλος είναι ο developer του VLC Ludovic Fauvet με τις εταιρείες αυτές, οι οποίες μέσω των δικών τους site παρέχουν δικές τους εκδόσεις του VLC, παριστάνοντας πως είναι η αυθεντική, που κατά την εγκατάσταση γεμίζουν τους υπολογιστές των χρηστών με άχρηστα προγράμματα, με σκοπό το οικονομικό όφελος.






Για να είστε λοιπόν σίγουροι πως η έκδοση του VLC που κατεβάζετε είναι καθαρή, φροντίστε να την κατεβάσετε αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα του project






Το ίδιο ισχύει εν δυνάμει και για άλλες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, οπότε καλό θα είναι να είστε βέβαιοι πως τις κατεβάζετε πάντα από την ιστοσελίδα του δημιουργού τους. Δυστυχως, η ανθρώπινη απληστία επιχειρεί να καταστρέψει ακόμα και κάτι τόσο ελεύθερο και δημιουργικό όπως τα open source προγράμματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: