Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Σε χωματερή έχει μετατραπεί το Δάσος των Θινών

Σε χωματερή έχει μετατραπεί το Δάσος των Θινών
Κινδυνεύει από τις πυρκαγιές στα απορρίμματα το πράσινο τοπίο


Με παράνομες αμμοληψίες κορυφώνεται το περιβαλλοντικό έγκλημα της υποτιθέμενης σφραγισμένης ανεξέλεγκτης χωματερής Βαρθολομιού, που απλώνεται στους ειδυλλιακούς αμμόλοφους του παραθαλάσσιου Δάσους των Θινών και κοντεύει να «καταπιεί» το οικοσύστημα.






Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την επιχωμάτωση των σκουπιδιών, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Βαρθολομιού, φορτώνει καθημερινά ολόκληρα φορτηγά με άμμο και στη συνέχεια τα εμπορεύεται. Το ξημέρωμα της Πέμπτης άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πηνειού Παναγιώτη Θανόπουλο και τον οδηγό του δημοτικού απορριμματοφόρου.






Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Βαρθολομιού Στέφανο Αδαό. Ο ίδιος, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων, ακολούθησε απορριμματοφόρο του Δήμου Πηνειού, το οποίο άδειασε το φορτίο του εντός του Δάσους των Θινών. Μετά τη σύλληψη του πρώτου οδηγού εμφανίστηκε και δεύτερο απορριμματοφόρο με κατεύθυνση τις Θίνες.






Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Αμαλιάδας και την Παρασκευή έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 28 Ιουλίου.






«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι Θίνες δέχονται τεράστιο όγκο σκουπιδιών. Καθημερινά δέχομαι καταγγελίες από πολίτες του Βαρθολομιού. Το Δάσος Θινών είναι ο μοναδικός πνεύμονας οξυγόνου και μια από τις λιγοστές περιοχές που διαθέτει προς αξιοποίηση και τουριστική ανάπτυξη το Βαρθολομιό.






Είναι απαράδεκτο να έχει μετατραπεί σε χαβούζα. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει δυναμικά. Καλώ τους πολίτες να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στις Θίνες», δηλώνει στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Αδαός.






Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής το τελευταίο εξάμηνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς από τον Μάρτιο εκδηλώνονται συνέχεια πυρκαγιές στον ΧΑΔΑ. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το 2007 το Δάσος των Θινών γλίτωσε από την πύρινη θύελλα που σάρωσε την Ηλεία και κάηκε μικρό σχετικά τμήμα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: