Γευστική και ελαφριά επιλογή
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄, ίσα να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄ να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά 7΄-8΄ μέχρι να (πιει) απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το βασιλικό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι το ταψάκι. Απλώνουμε επάνω τη ζύμη. Στρώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε την πίτσα για 15΄-20΄ στους 230°C πάνω κάτω στις αντιστάσεις. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με το προσούτο.
Υλικά
• 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ (μικρά)
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ (μικρά)
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. τρίμματα φέτας
• 1½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
• 6 φέτες προσούτο
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο καλαμποκάλευρο
Μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄, ίσα να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄ να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά 7΄-8΄ μέχρι να (πιει) απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το βασιλικό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι το ταψάκι. Απλώνουμε επάνω τη ζύμη. Στρώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε την πίτσα για 15΄-20΄ στους 230°C πάνω κάτω στις αντιστάσεις. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με το προσούτο.
Υλικά
• 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ (μικρά)
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ (μικρά)
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. τρίμματα φέτας
• 1½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
• 6 φέτες προσούτο
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο καλαμποκάλευρο
Μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου