Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μεγάλες βλάβες κατά την επαναφορά ρεύματος της ΔΕΗ

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110621/engine/newego_LARGE_t_1101_53590316_type12128.jpg
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εν λόγω Αρχή …

από τις καταγγελίες καταναλωτών που δέχθηκε την τελευταία τριετία, η μέση ζημιά την οποία υφίστανται από βλάβες κατά την επαναφορά ρεύματος μετά από διακοπή, ανέρχεται σε 1.058 ευρώ.

Περισσότερα από 1.000 ευρώ, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, είναι η μέση ζημιά που υφίστανται οι καταναλωτές από βλάβες του δικτύου ηλεκτροδότησης, οι οποίες οφείλονται είτε σε υπέρταση που εμφανίζεται κατά την επαναφορά του ρεύματος μετά από διακοπή (όπως μπορεί να συμβεί αυτήν την περίοδο κατά τη διάρκεια των απεργιών της ΓΕΝΟΠ), είτε σε αποκοπή του ουδέτερου αγωγού από σφάλμα ή άλλη αιτία.





Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εν λόγω Αρχή από τις καταγγελίες καταναλωτών που δέχθηκε την τελευταία τριετία, η μέση ζημιά ανέρχεται σε 1.058 ευρώ.





Πρόσφατα (από 2 Μαΐου) η ΡΑΕ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ θέσπισε διαδικασία αποζημίωσης των καταναλωτών για τις βλάβες που υφίστανται οι συσκευές με ποσά έως 300 ευρώ για μονοφασική σύνδεση ή 400 ευρώ για τριφασική.





Η ΡΑΕ συνιστά στους καταναλωτές να πάρουν προληπτικά μέτρα για να αποφύγουν τις ζημιές κατά την επαναφορά της ηλεκτροδότησης, δηλαδή π.χ. να κλείσει το γενικό διακόπτη κατά τη διάρκεια της διακοπής ή να αποσυνδέσει από την πρίζα τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές έως ότου αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: