Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Κατάθλιψη, νόσος του 21ου αιώνα

Στην εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδοθηκε  το Σάββατο 21 Μαΐου στις 16:00 αναλύεται η νόσος του 21ου αιώνα, η κατάθλιψη.


Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αναπτύσσουν κατάθλιψη έστω και μια φορά στη ζωή τους αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο όλοι όσοι παραπονούνται για κατάθλιψη μπορεί να έχουν κάποια από τα συμπτώματα τα της αλλά δεν υποφέρουν από αυτή.


Ειδικοί παρουσιάζουν τις αιτίες και τα συμπτώματα της κατάθλιψης και ενημερώνουν για τους φορείς που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί όταν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ψυχικής υγείας. Παράλληλα αποδεικνύεται ότι σήμερα η κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπισθεί στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αρκεί να αναγνωριστεί έγκαιρα και να αναζητηθεί η σωστή βοήθεια από τα αρχικά της στάδια. Επίσης, αναλύονται όλες οι παράμετροι που μπορεί να έχει η κατάθλιψη όπως κοινωνικοί, οικονομικοί και άλλες. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορά τις θεραπευτικές προσεγγίσεις όπως τα φάρμακα, τη ψυχοθεραπεία αλλά και άλλες νεότερες μορφές παρεμβάσεων.






Κεντρική καλεσμένη είναι η καθηγήτρια ψυχιατρικής κυρία Μαρίνα Οικονόμου αλλά και άνθρωποι που έχουν βιώσει την κατάθλιψη και μιλούν για την εμπειρίας τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: