Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ξεπέρασε κάθε όριο το φαινόμενο της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα μέχρι και ριπές από καλάσνικοφ.


Ήταν λίγη ώρα μετά την πρόκριση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στον τελικό του Final Four, όταν οπαδοί του «τριφυλλιού» πραγματοποίησαν εισβολή στα γραφεία συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στην Κόρινθο.


Το περιστατικό αυτό άναψε τα αίματα και αμέσως οπαδοί των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν – προσωρινά, όπως αποδείχθηκε – μετά και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έτρεψαν σε φυγή τους χούλιγκαν.


Ωστόσο, η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί. Με ύβρεις και απειλές, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να… τακτοποιήσουν τις μεταξύ τους διαφορές, συνεχίζοντας άλλου τον καβγά. Έτσι έδωσαν ραντεβού για μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Κορίνθου, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους! Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν και ο γιος ενός αστυνομικού.


Το ραντεβού κλείστηκε και στο σημείο πήγαν επτά οπαδοί του ΠΑΟ. Ξαφνικά τρεις άγνωστοι, που σύμφωνα με τις Αρχές, εκτιμάται ότι ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, τους επιτέθηκαν, πυροβολώντας εναντίον τους με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκαν στα πόδια δύο οπαδοί του «τριφυλλιού» ηλικίας 27 και 28 ετών.


Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου. Αίσθηση προκαλεί, εντούτοις, το γεγονός, ότι οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι τους πυροβόλησε ένας Ρομά και όχι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας.


Εν τω μεταξύ, σε έρευνα των Αρχών στον τόπο του επεισοδίου βρέθηκαν και περισυλλέγησαν συνολικά 12 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.


Το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου διενεργεί τη σχετική προανάκριση, με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Δεν ιδρώνει το αυτί τους…


Η παραλίγο φονική συμπλοκή στην Κόρινθο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αιματηρής βίας που κηλιδώνει τα τελευταία χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: