Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Από το ίντερνετ το Facebook περνά στην πραγματική ζωή

Ξεχάστε το facebook στον υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο. Πλέον, μία κάρτα λειτουργεί ως κλειδί για το account μας και μπορούμε να κάνουμε like σε πράγματα που βλέπουμε στον δρόμο. Χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε click στο mouse γιατί το facebook ξεφεύγει από τα στενά όρια των υπολογιστών και μεταφέρεται στον έξω κόσμο.










Ίσως είναι εν μέρει υπερβολική η παραπάνω παράγραφος αλλά δεν απέχουμε και τόσο πολύ από την μέρα που θα γίνει πραγματικότητα. Ένα από τα πρώτα παραδείγματα που ενσωματώνουν την offline ζωή μας στην facebook – προσωπικότητα μας είδαμε στην έκθεση αυτοκινήτου AutoRAI που διεξάγεται στο Amsterdam. Εκεί, η Renault έδινε δωρεάν σε όποιον ήθελε μία RFID κάρτα και αυτός την συνέδεε με το facebook account του. Μετά, καθώς ήταν στο περίπτερο της Γαλλικής εταιρίας, μπορούσε με ένα απλό swipe να κάνει άμεσα like στο αντίστοιχο αυτοκίνητο και αυτή η πληροφορία περνούσε αυτόματα στο News Feed των φίλων του.










Σκεφτείτε τώρα να ενσωματωθούν αυτές οι λειτουργίες στο smartphone μας και να μην χρειαζόμαστε την ειδική, RFID, κάρτα. Πόσο θα αλλάξει η offline ζωή μας αν μπορούμε να τα μοιραζόμαστε τα πάντα με τους φίλους μας άμεσα? Θα λειτουργεί το facebook ως το μεγαλύτερο ημερολόγιο με όλες τις ωραίες μας στιγμές..;


Δεν υπάρχουν σχόλια: