Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πάσχα με Ελληνικά προϊόντα

Για στήριξη της οικονομίας λέει το Κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε»














Να στηρίξουν τα ελληνικά προϊόντα, ενόψει του Πάσχα κάλεσαν τους πολίτες το Κίνημα Καταναλωτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στην πρώην Νομαρχία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Απόστολος Παπατόλιας, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο.














Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας εκτίμησε ότι το τρίπτυχο «τρώω ελληνικά», «ντύνομαι ελληνικά» και «κάνω τουρισμό στην Ελλάδα» αποκτά ιδιαίτερη αξία στις γιορτές και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τα ντόπια προϊόντα, ώστε να διατηρηθούν οι ανάλογες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί ο κοινωνικός ιστός.










Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Αλέκος Κουτσελίνης τόνισε ότι οι καταναλωτές μπορούν να ξεχωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα από τον χαρακτηριστικό γραμμωτό κωδικό στη συσκευασία του προϊόντος 520. Επίσης υποστήριξε ότι είναι επιβεβλημένη η αγορά ελληνικών πασχαλινών ειδών, δεδομένου ότι καθημερινά πλήθος προϊόντων που εισάγονται και στη συνέχεια ανακαλούνται, είναι ακατάλληλα.










Η εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Ρούλα Γραμματικού τόνισε ότι το πασχαλινό τραπέζι θα πρέπει να διαθέτει προϊόντα που παράγονται στη Μαγνησία, όπως αρνιά και κατσίκια, από το Διμήνι, το Σέσκλο, το Τρίκερι, ή την Αλόννησο, γαλακτομικά προϊόντα και κρασιά από τη Ν. Αγχίαλο και την Αργαλαστή.










Το μέλος συντονιστικής επιτροπής του «Κινήματος Πολιτών» Εύη Αδαμάκη υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αγορά ελληνικών προϊόντων και η κινητοποίηση των παραγωγών στην αναβάθμιση των συγκεκριμένων ειδών. Αναφορικά με τον τουρισμό, επισήμανε ότι οι τιμές των ξενοδοχείων στο νομό για τις γιορτές έχουν κρατηθεί στα επίπεδα του 2009.










Τέλος, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Στάθης Χαλαστάρας κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ελληνικά προϊόντα, επιλέγοντας αυτά που είναι ποιοτικά και σε καλές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: