Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Β. Κελλάρης: «Τρόμος στο Κ. Διμηνιό! Κακοποιοί …χτυπούν συχνά την περιοχή μας»

Σε μία σοβαρή καταγγελία προβαίνει ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Β. Κελλάρης σε ότι έχει να κάνει με κακοποιούς στο Κ. Διμηνιό και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κελλάρης αναφέρει:


«Δεν υπάρχει μέρα, δυστυχώς, να μην καταγραφούν εγκληματικά περιστατικά κάθε μορφής στο χωριό μας. Μόλις πριν από λίγες ημέρες τρεις κακοποιοί με καλάσνικωφ και πιστόλια, λίγο πριν της δωδεκάτης νυχτερινής ώρας, έσπασαν την πόρτα κατοικίας στο Κ. Διμηνιό, ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες και σημαδεύοντας τους στο κεφάλι απαίτησαν και πήραν όσα χρήματα είχαν και αφού αναστάτωσαν τα πάντα για να βρουν τα χρήματα, έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους τον τρόμο και ένα διαλυμένο νοικοκυριό.






Η συγκεκριμένη κατοικία έχει δεχθεί και άλλες επιθέσεις, όπως παρόμοιες επιθέσεις έχει δεχθεί και στο κατάστημα του ο ίδιος ιδιοκτήτης. Διερωτάται ο πολίτης: Υπάρχει κράτος; Υπάρχει ασφάλεια σ’ αυτόν τον τόπο;






Πως είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πολίτη που είναι πρώτιστο δικαίωμά του, συνταγματικά κατοχυρωμένο, όταν έχει χαθεί πλέον κάθε εμπιστοσύνη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλειας;






Γνωρίζουμε ότι οι εντεταλμένες υπηρεσίες για την ασφάλεια του πολίτη, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού πολύ συχνά στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα χρήματα για καύσιμα ή για συντήρηση των αυτοκινήτων τους, για να μην πούμε ότι καμιά φορά πληρώνουν οι ίδιοι την βενζίνη για την κίνησή τους (από τους «παχυλούς» μισθούς τους!).






Γνωρίζουμε επίσης, τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό των Αστυνομικών Σταθμών αφού κάθε πολιτικός ή προύχοντας απασχολεί για τη δική του ασφάλεια τους φύλακες του λαού.






Ποιος μας λεει, ότι αυτοί οι κακοποιοί δεν είναι μετανάστες της διπλανής μας πόρτας; Ποια αρχή γνωρίζει τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί ή φιλοξενούνται μέσα στα όρια του Δήμου κε Δήμαρχε; Δεν θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καταγράφονται όλοι και να γνωρίζουν οι αρχές τα στοιχεία τους; Οι ληστείες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, όταν δε νυχτώνει, ο τρόμος απλώνεται παντού.






Κύριε Δήμαρχε, δώστε λύση σ’ αυτό το πρόβλημα σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Αστ. Τμήματος, πριν δεχθείτε και στο δικό σας σπίτι παρόμοιες «εθιμοτυπικές» επισκέψεις, όπως και ο συνάδελφό σας της Κορίνθου! Μη μας υποχρεώσετε να προχωρήσουμε σε αυτοάμυνα. Γιατί όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, αυτό θα είναι το επόμενο βήμα».





Δεν υπάρχουν σχόλια: