Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Το Πήλιο επίκεντρο του κόσμου!

Το Πήλιο επίκεντρο του κόσμου!
Ελάχιστα είναι τα αθλητικά συμβάντα που λαμβάνουν μέρος στην Ελλάδα και κάνουν το γύρο του κόσμου. Ένα από αυτά είναι το Red Bull Donkey Cross το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος φιλάθλων αλλά και απλού κόσμου στο πανέμορφο Πήλιο και συγκεκριμένα στο χωριό Μακρινίτσα.
Εκεί, βρίσκονται 26 αναβάτες (από 28 που ήταν αρχικά) που θα λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο αγώνα που διαφέρει κατά πολύ από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι, οι αναβάτες δεν θα τρέξουν απλά με μοτοσικλέτες αλλά θα καλύψουν μία πολύ δύσκολη διαδρομή όχι μόνο με τα δίτροχά τους αλλά και με… γαϊδουράκια τα οποία έχουν ταξιδέψει από τη Μυτιλήνη (αλλά και το Πήλιο) γι’ αυτό το σκοπό.
Σήμερα το μεσημέρι οι συμμετέχοντες πήραν μία πρώτη γεύση από τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν, που είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα διεξαχθεί σε δύσβατα μονοπάτια του χωριού. Από εκεί και πέρα στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση των αναβατών προκειμένου να γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τον αυριανό αγώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στο φετινό Red Bull Donkey Cross θα λάβουν μέρος 3 ξένοι αναβάτες, ο Βασίλης Ορφανός (5 συμμετοχές στο ράλι Ντακάρ), ο Ελληνοβέλγος Σίμος Ταμπαξής που κατάφερε να τερματίσει το φετινό ράλι Ντακάρ, ένας Κύπριος και μία γυναίκα! Το εντυπωσιακό event, θα ξεκινήσει αύριο στις 13:00 και θα ολοκληρωθεί μετά από 3 περίπου ώρες με τους αναβάτες να έχουν καλύψει μία συνολική απόσταση 14 χιλιομέτρων με μηχανές αλλά και γαϊδουράκια (τα 3 εξ αυτών με τα γαϊδουράκια!).
Η εικόνα από τον αγώνα θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο οποίος θα μπορέσει να ζήσει έστω και μέσα από την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή του, τόσο το πανέμορφο τοπίο όσο και το πρωτότυπο αυτό γεγονός.
Η zougla.gr βρίσκεται στο Πήλιο και θα σας μεταφέρει όλη την εικόνα από το φετινό Red Bull Donkey Cross.

Δεν υπάρχουν σχόλια: