Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η Vodafone απολύει κόσμο με τη σέσουλα!


Την μείωση του προσωπικού, με συνοπτικές διαδικασίες, έχει...
ξεκινήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, που ακολουθεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το παράδειγμα της Cosmote. Μάλιστα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone, από το 2009, έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 απολύσεις.
Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε νιοστό βαθμό καθότι σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των εργαζομένων, μόνο την τελευταία εβδομάδα, έχουν δει την πόρτα της εξόδου 20 υπάλληλοι! Όπως είναι φυσικό, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία-κολοσσό, διακατέχονται από μέγιστη ανησυχία φοβούμενοι για τη θέση τους. Σε αυτό το μήκος κύματος, οι εργαζόμενοι στην Vodafone πραγματοποιούν την Πέμπτη 24ωρη απεργία, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας πολύ σοβαρές καταγγελίες:
«Η εταιρεία αθόρυβα έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε μαζική μετατροπή των ιδιόκτητων καταστημάτων σε σύμβαση δικαιοπαροχής, με τις ανάλογες δυσμενείς εργασιακές μετατροπές στους εργαζόμενους σ' αυτά», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων.
Σημειώνεται δε, πως η Vodafone, αποφάσισε να δώσει τη δική της… πινελιά στο θέμα των απολύσεων, που έχουν γίνει μόδα απ’ότι φαίνεται, και δεν ακολουθεί την οδό της εθελούσιας εξόδου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας» στη διεύθυνση της Εξυπηρέτησης Πελατών στα κτίρια της Λυκόβρυσης. Οι προϊστάμενοι καλούν τον έναν μετά τον άλλο τους υφισταμένους τους, προκειμένου να τους πιέσουν για να αποσπάσουν τις παραιτήσεις τους!
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως τους πρόσφεραν ανταλλάγματα προκειμένου να βάλουν την υπογραφή τους στις παραιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, τους πρόσφεραν χρηματικό ποσό λίγο μεγαλύτερο της αποζημίωσης ώστε να διασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους στο πλάνο των μαζικών απολύσεων.
Τις καταγγελίες επιβεβαιώνει εργαζόμενος στην εταιρεία με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, stifora.gr. Άξιο υπογράμμισης είναι πως ο εν λόγω κύριος δεν είναι μέλος στο Σωματείο των Εργαζομένων… Αυτό ίσως και να λέει πολλά…
Η stifora.gr, χτύπησε την πόρτα της εταιρείας η οποία και απάντησε με σχετική καθυστέρηση (θέλουμε να πιστεύουμε λόγω της απεργίας...) πως δεν έχει δώσει σχετική εντολή για απολύσεις εργαζομένων. Λακωνική η απάντηση της Vodafone που δεν απαντά απί της ουσίας στις "καυτές" καταγγελίες των εργαζομένων.
Συνεπώς τα ερωτήματα των εργαζομένων παραμένουν: Δέχτηκαν ή όχι πιέσεις να παραιτηθούν; Κυοφορείται τον τελευταίο καιρό "κλίμα τρομοκρατίας";
Ας ελπίσουμε πως πρόκειται για μία κακή παρένθεση και κάποιο εκ των ηγετικών στελεχών θα τοποθετηθεί επίσημα όπως αρμόζει στην περίσταση.






stifora

Δεν υπάρχουν σχόλια: