Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ένα συγγνώμη στην πεθερά. Απίστευτο και όμως θαυματουργό

Ένα συγγνώμη στην πεθερά. Απίστευτο και όμως θαυματουργόΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ  ΣΤΟΝ ΕΓΓΕΦΑΛΟ  ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΟΛΑ/ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΗ........??????
Το να παραδέχεται κανείς τα λάθη του όχι μόνο δεν είναι ντροπή, αλλά αντίθετα αξιοθαύμαστο.
Σίγουρα πιστεύετε πως έχετε όλο το δίκιο του κόσμου, πως η πεθερά σας είναι άδικη, πως εσείς δεν έχετε κάνει τίποτε λάθος, πως έχετε χειριστεί τα πάντα άψογα, πως δεν έχετε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα κλπ κλπ.
Όσο άψογες κι αν είστε όμως, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνατε κάτι λάθος, να αδικήσατε, να αγριοκοιτάξατε, να κουτσομπολέψατε ή οτιδήποτε την πεθερούλα σας, χάνοντας αυτόματα λίγο από το δίκιο σας.
Όχι, δεν προτείνουμε να γίνετε το απόλυτο θύμα, λέγοντας «ναι» και «συγνώμη» σε όλα. Αυτό που προτείνουμε είναι να παραδέχεστε με ειλικρίνεια, χάρη, αξιοπρέπεια και σεμνότητα τα λάθη σας. Αν για παράδειγμα έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από την πεθερά σας, θα πρέπει να το αναγνωρίσετε.
Αν προσπαθήσατε να την ελέγξετε ή να την καταπιέσετε και αυτό θα πρέπει να το πείτε και φυσικά να μην το επαναλάβετε. Μια ειλικρινής «συγνώμη» μπορεί να κάνει θαύματα στις ανθρώπινες σχέσεις και συνήθως αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποκατάστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: