Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Φυσικά… καθαριστικά

Φυσικά… καθαριστικά
Ποια φυτά να επιλέξετε για τους εσωτερικούς χώρους και γιατί


Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε και να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του γραφείου σας, εκτός από τον απαραίτητο αερισμό, είναι και τα φυτά εσωτερικού χώρου, που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα και να ελευθερώνουν οξυγόνο.














Οι ζέρμπερες (Gerbera jamesonii) απομακρύνουν αποτελεσματικά το τριχλωροαιθυλένιο (trichloroethylene), που φέρνετε μαζί σας στο σπίτι με τα ρούχα που έχετε στείλει για στεγνό καθάρισμα. Ακόμη, φιλτράρουν τον αέρα στο εσωτερικό των σπιτιών και από το βενζόλιο. Τοποθετήστε ένα βάζο με ζέρμπερες στο δωμάτιο που έχετε το πλυντήριο ρούχων ή στο δωμάτιό σας, εφόσον έχουν αρκετό φυσικό φωτισμό.










Το φυτό Sansevieria trifasciata 'Laurentii' απομακρύνει από την ατμόσφαιρα τη φορμαλδεΰδη, που

εκλύεται από διάφορα καθαριστικά προϊόντα, από το χαρτί υγείας, τις χαρτοπετσέτες και τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Τοποθετήστε μια γλάστρα στο μπάνιο σας καθώς δε χρειάζεται ιδιαίτερο φωτισμό, ενώ ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα με υγρασία,φιλτράροντας ταυτόχρονα τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.















Ο χρυσός πόθος (Golden pothos (Scindapsus aures)) είναι εξίσου αποτελεσματικός στην απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης από την ατμόσφαιρα. Μπορείτε να βάλετε μια γλαστρούλα μέχρι και στο γκαράζ σας, για να φιλτράρετε τον αέρα στο χώρο, καθώς τα καυσαέρια από το αυτοκίνητό σας είναι... γεμάτα φορμαλδεΰδη.










Τα χρυσάνθεμα (Chrysantheium morifolium) εκτός από το να φωτίζουν τους εσωτερικούς χώρους ενός σπιτιού ή ενός γραφείου, φιλτράρουν το βενζόλιο που περιέχεται σε κόλλες, μπογιές, πλαστικά και διάφορα απορρυπαντικά. Θέλει αρκετό φως και θα το βοηθήσετε αν το τοποθετήσετε δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο.










Η αζαλέα (Rhododendron simsii) απομακρύνει τη φορμαλδεΰδη που εκλύεται από τα κόντρα πλακέ και τα μονωτικά αφρού. Αντέχουν σε κρύο περιβάλλον.










Το Aglaonema Crispum 'Deborah' φιλτράρει πολλούς ατμοσφαιρικούς ρύπους, καθαρίζονταν την ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων, απομακρύνοντας τις τοξικές ουσίες.










Το μπαμπού (Chamaedorea sefritzii) ευδοκιμεί σε σκιερούς εσωτερικούς χώρους ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την απομάκρυνση του βενζολίου και τριχλωροαιθυλενίου που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: