Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σκουλίκι του Κρεμλίνου στο πιάτο

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του τη Τρίτη σε επίσημο γεύμα του Κρεμλίνου προς τιμή του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βολφ καθώς ένα... σκουληκάκι έκανε περατζάδα μέσα στη σαλάτα του!


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το Κρεμλίνο που αντί να προσφέρει ένα θεσπέσιο γεύμα υψηλού gourmet δημιούργησε μια άκρως φρέσκια και ζωντανή σαλάτα, με τον υπεύθυνο σεφ να είναι προ των πυλών για να χάσει τη δουλειά του- και όχι αδίκως.

Μάλιστα ο Ντμίτρι Ζελένιν, κυβερνήτης της Tver Oblast απαθανάτισε τον μικρό επισκέπτη δημοσιεύοντας τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter.

"Συμβαίνουν ακόμα και στο Alexandrovsky Hall", έγραψε προσθέτοντας ότι "μαζί με το μοσχαράκι μπορεί να σας σερβίρουν λάχανο με σκουλήκια".

Ωστόσο, πέραν του Ζελένιν κανείς άλλος δεν το βρήκε διασκεδαστικό.

Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Σεργκέι Πριχόντκο τα έψαλλε για τα καλά στον Ζελενιν λέγοντας ότι πρέπει να εισαχθεί νόμος που να απαλλάσσει τους κυβερνήτες από τα καθήκοντά τους λόγω βλακείας, προσθέτοντας ότι δεν θα μπει στο κόπο καν να σχολιάσει την ανευθυνότητά του.

Ο Ζελένιν αμέσως κατέβασε τη φωτογραφία και το post του από το Twitter.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σεφ του Κρεμλίνου Α. Γκάλκιν όλα τα υλικά υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο και οι ισχυρισμοί του Ζελενιν είναι ηλίθιοι.

Τέλος παρά τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ο κριτικός γεύσεων Βλαντισλαβ Βασούκιν ανέφερε στους Moscow Times, ότι το να βρεθεί κάποιο σκουλήκι είναι κάτι το πιθανό, καθώς τα φύλλα του μαρουλιού και γενικά των λαχανικών θέλουν καλό πλύσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: