Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ, ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ

Ο Αυστριακός που κρατούσε όμηρο την κόρη του στο κελάρι του σπιτιού του για πάνω από 24 χρόνια και την κακοποιούσε σεξουαλικά, σε συνέντευξη που έδωσε μέσα από τις...


φυλακές, ισχυρίστηκε ότι αισθάνεται «αγάπη» για το θύμα του, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς ότι πλέον είναι παγκοσμίως γνωστός...



Ο 75χρονος Τζόσεφ Φριτζλ έδωσε τη συνέντευξη σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Bild οι οποίοι βρέθηκαν μαζί του για πάνω από μία ώρα στην υψίστης ασφαλείας αυστριακή φυλακή, στην οποία κρατείται μαζί με 89 άλλους φυλακισμένους σε ειδική πτέρυγα για «διαταραγμένους εγκληματίες».



Ηταν ντυμένος με γκρι φανελένιο πουκάμισο, τζιν και σανδάλια, έτεινε το χέρι του για χειραψία με τους δημοσιογράφους και αυτοσυστήθηκε «Τζόσεφ Φριτζλ, καλημέρα σας». Αμέσως μετά έσπευσε να συμπληρώσει: «Μα τι λέω, με γνωρίζετε, είμαι παγκοσμίως γνωστός!».



Ο Φριτζλ εκτίει ισόβια από τον Μάρτιο του περασμένου έτους όταν καταδικάστηκε για βιασμό, ομηρία, εγκλεισμό και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Απήγαγε την κόρη του Ελίζαμπεθ όταν ήταν 16 και την έκλεισε σε ένα (κατασκευασμένο για αυτό το σκοπό) κελάρι κάτω από το σπίτι του, στο Αμστετεν.



Κατά τον εγκλεισμό των 24 χρόνων, η Ελίζαμπεθ που σήμερα είναι 43 χρόνων, βιάστηκε από τον πατέρα της χιλιάδες φορές και γέννησε 7 παιδιά. Ένα από αυτά πέθανε λόγω αναπνευστικών δυσκολιών μετά τη γέννα. Ο Φριτζλ αποτέφρωσε το σώμα του βρέφους στη σόμπα.



Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Φριτζλ ομολόγησε τα εγκλήματά του ξεσπώντας σε κλάματα αφού κατά τη διάρκεια της απολογίας του ήρθε σε αντιπαράσταση με την κόρη του. Τότε δήλωσε ότι δεν αισθανόταν τίποτα άλλο από τύψεις για ό,τι έκανε.



Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πώς αισθάνεται για τις πράξεις του. Στην αρχή, επέμεινε: «Δεν θέλω να το συζητήσω».



Στη συνέχεια και όταν τον ρώτησαν πως αισθάνετε για την κόρη του, ο Φριτζλ μουρμούρισε: «Αγάπη».



Οι δημοσιογράφοιτης Bild είπαν: «Μείναμε άφωνοι. Στη συνέχεια ο Φριτζλ, μίλησε για τη σύζυγό του και περίμενε από αυτήν μία συμπεριφορά σαν ο ίδιος να ήταν ένας απολύτως κανονικός σύζυγος».



«Της έγραψα 8 γράμματα αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση» ανέφερε ο Φριτζλ για τη σύζυγό του Ρόζμαρι, η οποία τον χώρισε αμέσως μετά την καταδίκη του.



«Το όνειρό μου είναι ότι θα βγω από εδώ μέσα ζωντανός. Θέλω να φροντίσω τη γυναίκα μου η οποία μου ήταν πάντοτε πιστή».



Κανένα από τα 13 παιδιά του Φριτζλ (συμπεριλαμβανομένου και των έξι που γεννήθηκαν στο κελλάρι) δεν τον έχουν επισκεφτεί στην φυλακή. Οι δημοσιογράφοι της Bild αναφέρουν ότι δείγμα της κακής του επαφής του με την πραγματικότητα αποτελεί η εντύπωσή του ότι τα παιδιά του θα ήθελαν να τον επισκεφτούν και ότι οι Αρχές είναι που σκόπιμα τα παρεμποδίζουν.



Η Ελίζαμπεθ Φριτζλ προσπαθεί να φτιάξει μια καινούρια ζωή για την ίδια και τα παιδιά της. Ζει μαζί τους σε ένα σπίτι σε μυστική τοποθεσία κοντά στο Αμστετεν.



Ο καταδικασθείς πατέρας και θύτης της, περιέγραψε τη ζωή του στην φυλακή: Κατοικεί σε ένα μικρό κελί, ξυπνάει στις 05.30 το πρωί, κάνει ντους, γυμναστική και μετά σφουγγαρίζει τα πατώματα της φυλακής. Τη μία ώρα που κάνει βόλτες στην αυλή, φρουρείται πάντα από 2 εργαζομένους της φυλακής καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι υπόλοιποι τρόφιμοι επιθυμούν να του επιτεθούν.



Στο κελί του καλλιεργεί ντομάτες και πιπεριές και περνά πολλή ώρα της μέρας βλέποντας τηλεόραση. Το αγαπημένο του σίριαλ είναι το «Δυο και κάτι άνδρες» (με τον Τσάρλι Σιν) διότι ο μικρός πρωταγωνιστής του θυμίζει έναν από τους γιους του. «Με χαλαρώνει και με κάνει να γελάω. Το να είσαι στενοχωρημένος όλη την ώρα, καταστρέφει την ψυχή», πρόσθεσε. Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: