Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΈΚΠΛΗΞΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

cf83cf84ceb1cebcceb1cf84cebfcf80cebfcf85cebbcebfcf83 cf87cf89cf81ceb5cebcceb7cf83 ΈΚΠΛΗΞΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ
Προσθήκη λεζάντας

Ο δήμαρχος Φενεού και ανεξάρτητος υποψήφιος για τον διευρυμένο δήμο χτυπάει με αξιώσεις την συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο - φαβορί ο Χωρέμης, καμία τύχη ο Ζαχαριάς σύμφωνα με δημοσκόπηση που «έτρεξε» στον Δήμο .

Ξεκαθαρίζει λίγο - λίγο η κατάσταση στο Κιάτο, σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για τον Δήμο. Όπως όλα δείχνουν πάμε για τρεις συνδυασμούς, αφού ο Άγγελος πρώην δήμαρχος Άγγελος Παπαγγελόπουλος ο οποίος φερόταν διατεθειμένος να σχηματίσει ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσει τον δήμο, φαίνεται να καταλήγει στην απόφαση να κινηθεί για την συμμετοχή του στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο (ιδέτε σχετικό ρεπορτάζ στα παραπολιτικά). Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, οι τρεις υποψηφιότητες θα είναι του Τάσου Χωρέμη από το ΠΑΣΟΚ, του Χρήστου Ζαχαριά από τη Νέα Δημοκρατία και του δημάρχου Φενεού Σπύρου Σταματόπουλου όστις κατέρχεται ανεξάρτητος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την απόφαση που πήρε το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον Τάσο Χωρέμη, οι ανθυποψήφιοί του για το χρίσμα κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνεις. Ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος, όπως είπαμε, θα πάει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο με τον Πέτρο Τατούλη και τον Γιώργο Δέδε. Ο Θάνος Γεώργας θα κρατηθεί μακριά από την προεκλογική ατμόσφαιρα και πιθανότατα δεν θα ασχοληθεί με τις εκλογές -τουλάχιστον στο προσκήνιο. Όσο για τον Κώστα Σπανό είναι ο μοναδικός που θα τηρήσει τα υπεσχημένα πριν από τη διενέργεια της δημοσκόπησης και θα είναι υποψήφιος με τον Τάσο Χωρέμη, ο οποίος φυσικά και θα τον αξιοποιήσει σε περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό για τον συνδυασμό του.

Από την άλλη μεριά, ο Χρήστος Ζαχαριάς προχωρά με προσεκτικές κινήσεις στη στελέχωση του συνδυασμού του το μεγαλύτερο μέρος του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον είναι έτοιμο. Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που θα είναι στον συνδυασμό του περιλαμβάνεται και ο επιχειρηματίας Σωτήρης Σπηλιωτακάρας, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ο κ. Ζαχαριάς προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα πορτραίτο διαφοροποίησης από την απερχόμενη δημοτική αρχή καίτοι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της. Ο λόγος είναι ότι γνωρίζει πως το έργο της δημοτικής αρχής την τετραετία που ολοκληρώνεται δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο και κάθε προσπάθεια να ταυτιστεί με την τετραετία Τσουλούφα είναι επιζήμια. Υπάρχει, άλλωστε, και η δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Τάσος Χωρέμης (αλλά και ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος) υπερτερεί απέναντί του.

Την ίδια ώρα, όμως, αναμένεται με ενδιαφέρον και νέα δημοσκόπηση η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Σικυωνία», θα δημοσιευτεί το προσεχές διάστημα και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε τηλεφωνικά από την εταιρεία “to the point”, με δείγμα 600 ατόμων στους τρεις δήμους που συνενώνονται στο διάστημα από 4-7 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της ο Τάσος Χωρέμης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 16,1%. Όμως, η έκπληξη έρχεται από τον δήμαρχο Φενεού Σπύρο Σταματόπουλο (12,2%), ο οποίος -παρά τη χαμηλή αναγνωρισιμότητα- βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Χρήστο Ζαχαριά που συγκεντρώνει 12,5%. Το συγκεκριμένο εύρημα της δημοσκόπησης φανερώνει ότι είναι πιθανό το σενάριο της δεύτερης Κυριακής, όχι όμως με τον Τάσο Χωρέμη κόντρα στον Χρήστο Ζαχαριά, αλλά με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κόντρα στον ανεξάρτητο δήμαρχο Φενεού. Είναι προφανές ότι σε μία τέτοια περίπτωση η αναμέτρηση θα πάρει άλλα χαρακτηριστικά και η όποια ανάλυση θα γίνει πάνω σε νέα δεδομένα.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο της ίδιας δημοσκόπησης αποτελεί το γεγονός πως ο Χρήστος Ζαχαριάς χάνει σε όλα τα δίδυμα: είτε με τον Τάσο Χωρέμη (31,7 έναντι 24,8), είτε με τον Άγγελο Παπαγγελόπουλο (η δημοσκόπηση έγινε ενόσω ο πρώην δήμαρχος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να κατέβει τον δήμο με δικό του ψηφοδέλτιο) είτε -εδώ είναι η έκπληξη- με τον Σπύρο Σταματόπουλο (28,4% έναντι 26,8%)! Φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα ότι η υποψηφιότητα Ζαχαριά δεν περπατάει και δεν αποκλείεται προϊόντος του χρόνου να ενισχυθούν φαινόμενα αποσυσπείρωσης της εκλογικής του βάσης προς όφελος του ανεξάρτητου Σπύρου Σταματόπουλου, αν ο τελευταίος διαμορφώσει μια νέα δυναμική.

Ο δήμαρχος Φενεού έχει το καλύτερο ισοζύγιο θετικών αρνητικών γνωμών (28,1% θετικές - 8,4% αρνητικές) έναντι του Τάσου Χωρέμη (39,9% θετικές -31,4% αρνητικές) και του Χρήστου Ζαχαριά (35,8% θετικές - 24,3% αρνητικές).

Οι κάτοικοι του Κιάτου οι οποίοι δηλώνουν με συντριπτικά ποσοστά δυσαρεστημένοι από τη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα το 62,6% κρίνει τη θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής μάλλον αρνητικά, έναντι 19,2% που την κρίνει θετικά. Το ίδιο ισχύει και στον δήμο Στυμφαλίας, όπου η θητεία της δημοτικής αρχής του κ. Λέγγα συγκεντρώνει αρνητικές γνώμες σε ποσοστό 45,3% και θετικές σε ποσοστό 37,7%. Ανάποδα είναι τα ποσοστά στην περίπτωση του Σπύρου Σταματόπουλου στον Φενεό. Εκεί, οι κάτοικοι του δήμου αξιολογούν θετικά το έργο του δημάρχου σε ποσοστό 61,7% και αρνητικά σε ποσοστό 28,7%.

Τέλος, η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον δήμο Σικυωνίων (41,1%), ενώ αρκετά μακριά έρχεται η ύδρευση (19,5%) και άλλα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: