Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ελάτε να πάρετε... τα χρωστούμενα!

Πολλά λέγονται, και νευριάζω να ακούω πολλά για αναδιαρθρώσεις, ιδίως από Κυβερνητικούς που δεν θα ήξεραν τι είναι «Αναδιάρθρωση» ακόμα κι αν μία τους έπεφτε στο κεφάλι τους. Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα, και...


συγγνώμη αν ακούγομαι ασεβής. Αλλά αν η Κυβέρνηση πιστεύει έστω και κατά 3% ότι η μόνη διέξοδος είναι η Πράσινη Ανάπτυξη και άλλες ιδεοληψίες από Fluo ensemble. Θα έλεγα «τρίχες κατσαρές», αλλά δεν προβλέπονται με πράσινο fluo.



Υπάρχει λύση για το δημοσιονομικό αδιέξοδο, και είναι στα πλαίσια του Μνημονίου, και δεν χρειαζόταν ένας χρόνος ανοησιών και πανάκριβων καθυστερήσεων, το ξέρει κάθε καστανάς στην Αθήνα: Απελευθέρωση επαγγελμάτων με μεταβατικές διατάξεις, απελευθέρωση ωραρίων, απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων (de jure για κάτι που ισχύει de facto), μείωση δαπανών Δημοσίου, εκλογίκευση Δημόσιας Διοίκησης. Εγώ που δεν είμαι πολιτικός, το λέω εδώ και 2-3 χρόνια που ανακάλυψα το blogging.



Ταυτόχρονα, ενιαίος συντελεστής φορολογία εισοδήματος 10%. Κατάργηση του πόθεν έσχες (όλων πλην πολιτικών και διορισμένων). Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15%. Κατάργηση της φορολογίας της περιουσίας. Εκτός εάν δείξετε μείωση 1€ σε Δημόσια έξοδα για κάθε 1€ σε φορολόγηση περιουσίας. Δέχομαι εφ ‘απαξ, αλλά να το δω να πιάνει τόπο. Όχι για να πληρώνετε Ινδούς υπεργολάβους.



Αναδιάρθρωση τώρα. Σε στυλ και... γλώσσα Λεωνίδα: «This is Πάρτα». «Δεν πληρώνουμε μέχρι να έχουμε», «έλα όταν έχω» κι αν γουστάρετε, βγάλτε μας από το ευρώ. Ο μόνος τρόπος να πιέσουν είναι να στείλουν στρατό κατοχής. Δεν θα το κάνουν γιατί κανένας από τους δανειστές δεν αντέχει να δει τα δάνειά του σε body bags. Δεν θα αρνηθούμε να ξεπληρώσουμε, αλλά όχι τώρα, όταν μπορούμε. Θα έχουν κάποιο write-down οι πιστωτές, αλλά όχι write-off. Αν δεν το καταλάβατε να σας το πω πιο τεχνοκρατικά (αλλά να υποβάλετε αίτημα στον factorx, δεν ψάχνω για δημόσιο βίο).



Και μία λεπτομέρεια: Το «this is Πάρτα» δεν θα ισχύσει για Ελληνικές Τράπεζες, αλλά αν γίνω δικτάτωρ, θα εξαιρέσω από την εξαίρεση κάτι κραυγαλέα Πασοκομάγαζα που μας έχουν πρήξει τα συκώτια. Και ο νοών, νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: