Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλο τουριστικό γεγονός για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις

Μεγάλο τουριστικό γεγονός για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις
Μεγάλο τουριστικό γεγονός για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις




Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010









Την τουριστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του Ράλι Ακρόπολις που φιλοξενεί το Λουτράκι θέτει ως στόχο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σε ανακοίνωσή του, στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εντάσσει το Ράλι Ακρόπολις στον σχεδιασμό του για την ανάδειξη του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού σε μοχλό ανάπτυξης και διεθνούς προβολής της χώρας μας. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο επέλεξε μόνο δύο αθλητικές διοργανώσεις, το Ράλι Ακρόπολις και τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, για να στηρίξει και να αναβαθμίσει σε τουριστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

«Δίνουμε προστιθέμενη αξία σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και τα αναδεικνύουμε μέσω συντονισμένης επικοινωνιακής πολιτικής και στρατηγικής σε τουριστικά γεγονότα» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και προσθέτει: «η επόμενη ετήσια επαναλαμβανόμενη αθλητική διοργάνωση που θα επιχειρήσουμε να αναβαθμίσουμε σε προσοδοφόρο τουριστικό γεγονός είναι το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο καταφέραμε ήδη με συντονισμένες προσπάθειες να επανεντάξουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι έτοιμος για να υλοποιήσει από κοινού με την Πολιτεία το σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης και αναβάθμισης του Ράλι Ακρόπολις.



Το Λουτράκι μπορεί να φιλοξενεί παγκόσμιους αγώνες

«Πριν από ένα χρόνο, με την επιτυχή διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις, επιβεβαιώσαμε την δυνατότητα της πόλης και της περιοχής μας να φιλοξενεί με άρτιο οργανωτικό τρόπο αγώνες παγκοσμίου επιπέδου, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις των διοργανωτών και τις προσδοκίες των φίλων του αθλητισμού. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινή προσπάθεια για ανάδειξη, προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού μέσω διεθνών αθλητικών γεγονότων. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας είναι έτοιμος, από κοινού με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ, να εργαστεί με αποτελεσματικότητα για την ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση του Ράλι Ακρόπολις με στόχο την διεθνή προβολή της χώρας και του τόπου μας. Θέλουμε το ενδιαφέρον της Πολιτείας να αποτυπωθεί εμπράκτως και θα συνεισφέρουμε για την υλοποίηση αυτής της κεντρικής πολιτικής επιλογής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: