Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι πιο παράξενοι θάνατοι στην Ιστορία...

Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι ιδιότροποι ακόμη και την ύστατη ώρα..




Ο Τενεσί Γουίλιαμς, αν εξαιρέσουμε ότι έγραψε μερικά αδιάφορα θεατρικά έργα που σήμερα βαριόμαστε να δούμε, έμεινε στην ιστορία περισσότερο για τις συνθήκες θανάτου του: πέθανε το 1983, όταν κατά λάθος κάταπιε το πώμα ενός μπουκαλιού που του κάθισε στο λαιμό.

Η μεγαλύτερη ναυαγοσωστική αποτυχία στα....

χρονικά των Baywatch-άδων σημειώθηκε το 1985, όταν κατά τη διάρκεια του ετήσιου πάρτι των Ναυαγοσωστών της Νέας Ορλεάνης, βρέθηκε νεκρός ένας 31χρονος νεαρός στον πάτο της πισίνας. Κανείς από τους 200 παρευρισκόμενους ναυαγοσώστες δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του σωστά. Πόσο «κομμάτια» να ήταν όλοι τους άραγε.



Ο stand up κωμικός Ντικ Σον πέθανε το 1987 πάνω στη σκηνή την ώρα που έλεγε ένα αστείο. Η τελευταία του ατάκα ήταν «Δεν θα τα παρατήσω ποτέ» και την επόμενη αμέσως στιγμή έπεσε με τα μούτρα στο πάτωμα. Όλοι νόμισαν ότι ήταν μέρος του αστείου, αλλά ο Σον είχε όντως πάθει καρδιακή προσβολή.



Ο βρετανός παλαιστής Μαλ «Κινγκ Κονγκ» Κερκ πέθανε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα επίδειξης, όταν ο αντίπαλος του, Σίρλει «Μπιγκ Ντάντι» Κράμπτρι προσγειώθηκε με τα περίπου 40 κιλά της κοιλιάς του πάνω στη μούρη του. Τώρα αν πέθανε από καρδιακή προσβολή ή από την αηδία που μύρισε τον ζεστό, αχνιστό ιδρώτα του αντιπάλου του, αυτό ελέγχεται Φάνη, δεν ήσουν η πρώτη που το έπαθες. Το 1991 οι καλλιτέχνες Κρίστο και Ζαν Κλοντ τοποθέτησαν σε μια παραλία της Καλιφόρνια ένα installation από δεκάδες ομπρέλες ύψους 6 μέτρων και βάρους καμιάς εκατοστής κιλών έκαστη. Μια από αυτές ξεκόλλησε από τον αέρα και καρφώθηκε με δύναμη στην κοιλιά της 33χρονης λουόμενης Λόρι Ρέι Κίβιλ Μάθιους, σκοτώνοντάς την ακαριαία.



Ακόμα περισσότεροι ευφάνταστοι θάνατοι, εντελώς αναπάντεχοι και περίεργοι.



Ο Τζακ Ντάνιελς, ένα ωραίο πρωινό του 1911, αντί να παίζει με τις τάπες των βαρελιών, βάλθηκε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο του. Νευριασμένος που δεν μπορούσε να θυμηθεί τον σωστό συνδυασμό, το κλώτσησε με δύναμη. Πέθανε μερικές μέρες μετά από μια ακόμη μόλυνση που αναπτύχτηκε στο πόδι του. (Γιατρέ, πολύ μόλυνση κυκλοφορεί τώρα τελευταία).



O δικηγόρος Κλέμεντ Βαλάντιγκαμ εν έτη 1871 έπρεπε να υπερασπιστεί ενώπιον του δικαστηρίου τον πελάτη του, Τομ Μαγκέχαν, ο οποίος κατηγορείτο ότι πυροβόλησε έναν άλλο τύπο σε ένα μπαρ. Θέλοντας να κάνει μια ακριβή επίδειξη του πυροβολισμού, πηρέ το περίστροφο ενός από τους ενόρκους και το έβαλε στην καρδιά του. Το όπλο ήταν γεμάτο.

Ασφαλώς. Αυτά να βλέπουν και μερικοί έλληνες δικηγόροι -ονόματα δεν λέμε- και να παίρνουν ιδέες για το πώς να μας απαλλάξουν από την ενοχλητική τους παρουσία.



Ο ντετέκτιβ Άλαν Πίνκερτον πέθανε το 1884 από τις κακές γλώσσες. Όχι των άλλων, αλλά τη δικιά του, την οποία δάγκωσε μετά από μια πτώση του στο πεζοδρόμιο και η μόλυνση που δημιουργήθηκε τον οδήγησε σε εγκεφαλική αιμορραγία. Έλα Χριστέ και μπούκωνε.



Ο Μπόμπι Λιτς ήταν ένας από τους πρώτους παράτολμους κασκαντέρ που είχε περάσει πολλές φόρες πάνω από το Νιαγάρα μέσα σε ένα... βαρέλι. Όμως, αντί να πάει από πτώση στους καταρράκτες, πήγε από πτώση στο πεζοδρόμιο, όταν πάτησε μια φλούδα από πορτοκάλι, σακάτεψε το πόδι του, το οποίο κατόπιν έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Η τρίτη επέμβαση ήταν και η μοιραία, αφού πέθανε από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της.



Το 1911 ο γάλλος Φραντς Ράιχελτ νόμιζε ότι είχε εφεύρει μια σένια πατέντα, κάτι μεταξύ αδιάβροχου και αλεξίπτωτου κι είπε να τη δοκιμάσει πρώτος, πηδώντας από τον Πύργο του Άιφελ. Εσείς τι λέτε, άνοιξε το αλεξίπτωτο τελικά ή όχι; Ψηφίστε.



Στις 15 Ιουλίου 1974 η αμερικανίδα ακνοργούμαν του Καναλιού 40 Κρίστιν Τσάμπακ έγινε η πρώτη και τελευταία παρουσιάστρια που αυτοκτόνησε σε παναμερικανικό δίκτυο, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών. Είπε απλά «σας υποσχεθήκαμε να σας δείχνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα μπορούμε», έβγαλε το πιστόλι της και πυροβολήθηκε στον κρόταφο με τον καμεραμάν να έχει κλάσει μέντες από τον τρόμο του. Στέφανε, η σειρά σου.



Εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν συνέχεια, αλλά εδώ μιλάμε για το πρώτο ρομπότ-δολοφόνο, άξιο να γίνει μέχρι και σενάριο ταινίας. Στις 25 Ιανουαρίου 1979 ένα ρομπότ στο εργοστάσιο της Ford στο Flat Rock των Η.Π.Α. βραχυκύκλωσε και κατέβασε το τεράστιο ατσάλινο χέρι του πάνω στο ανυποψίαστο κεφάλι του εργάτη Ρόμπερτ Γουίλιαμς που πέθανε ακαριαία. Η εργασία βλάπτει.



Οι κασκαντέρ ξέρουν τι κάνουν. Έχουν ένα ρόλο, Βικ Μόροου, που ήθελες να μου το παίξεις μάγκας και να γυρίζεις ο ίδιος όλες τις σκηνές δράσης. Ελπίζουμε να παραδειγματίστηκες τώρα από το ελικόπτερο που στο πλατό της ταινίας «Twilight Zone: The Movie» έπαθε βλάβη και με έναν από τους έλικες του σου έκοψε το κεφάλι μπροστά σε 30 έντρομους υπαλλήλους και να μην ξανακάνεις παρόμοιους δονκιχωτισμούς.



Οι αμερικανοί είναι γνωστό ότι διαθέτουν τα χειρότερα χόμπι, μερικοί δε δεν διαθέτουν καν τον απαιτούμενο δείκτη ευφυΐας ώστε να καταλάβουν ότι κάτι που κάνουν ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για τους ίδιους. Το 1982 ο 27χρονος Ντέιβιντ Γκράντμαν βγήκε για «κυνήγι κάκτου» στην παρακείμενη έρημο με ένα φίλο του. Άρχισε να πυροβολεί κάκτους από μικρή απόσταση με την καραμπίνα του, όταν ένας απ' αυτούς, ύψους 9 μέτρων, τσαντισμένος από την πρωτοφανή γενοκτονία που γινόταν γύρω του, κόπηκε κι έπεσε στο κεφάλι του Γκράντμαν. Έγκλημα και τιμωρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: