Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αυξήσεις φωτιά στα ασφάλιστρα

Σε αυξήσεις φωτιά προσανατολίζονται οι ασφαλιστικές εταιρίες για τα ασφάλιστρα των Ι.Χ. ενώ αλλάζει και... ο τρόπος πληρωμής, καθώς και οι προμήθειες στο ασφαλιστικό δίκτυο.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυξήσεις θα είναι της τάξης του 7-8% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη και κατά 10%, καθώς σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. αυξήθηκαν από 500 σε 750.000 ευρώ οι ελάχιστες αποζημιώσεις σε περιπτώσεις σωματικής βλάβης, ενώ αυξήθηκε και ο ΦΠΑ στα ανταλλακτικά, τις ιατρικές πράξεις και τις δικηγορικές υπηρεσίες που είναι αναγκαίες για περιπτώσεις ατυχημάτων.

Ακόμη, τα νέα τιμολόγια αυξάνονται μετά την κρίση στις ασφαλιστικές εταιρίες που οδήγησε στον κανόνα Solvancy II με βάση τον οποίο είναι υποχρεωμένες να αυξήσουν τα έσοδα για να ενισχύσουν τα ίδια κεφάλαια.

Αλλαγές όμως θα γίνουν και στην είσπραξη των ασφαλίστρων, με τις εταιρίες να ασκούν πίεση στους πράκτορες ή απευθείας στους πελάτες για άμεση αποπληρωμή, ενώ άλλες ασφαλιστικές -οι ισχυρές του κλάδου- έχουν καταρτίσει πρόγραμμα ευκολιών πληρωμής με ευχέρεια 50 έως 60 ημέρών ή και μήνα, από την παραλαβή του ασφαλίστρου.

Ήδη η Allianze, η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Alico η Interamerican και η Generalli έχουν θέσει ως όριο τους δύο μήνες για την αποπληρωμή και προβλέπουν μπόνους σε όσους πελάτες καταβάλουν άμεσα τα ασφάλιστρα.

Επίσης λόγω της οικονομικής κρίσης, οι εταιρίες περιορίζουν τις προμήθειες στους ασφαλιστές, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος για τον ασφαλισμένο που συναλλάσεται με ασφαλιστικό πράκτορα, να είναι αναλογικά μεγαλύτερο.





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Αυξήσεις φωτιά στα ασφάλιστρα http://24wro.blogspot.com/2010/10/blog-post_7245.html#ixzz12yUaFkUu

Δεν υπάρχουν σχόλια: