Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Γυναίκα - αράχνη πίνει το... αίμα Ποντίων στην Θράκη

Έφθανε πάντα στα ραντεβού της με μια ασημί «Μερσεντές» και ντυμένη με ακριβά ρούχα. «Τίγκα» τα χρυσαφικά κρεμασμένα στο λαιμό της και στα αυτιά της. Ωραίο κορμί και χείλη σαρκώδη, μισανοιγμένα, υποσχόμενα ηδονές. Ήταν η Τζώρτζια με το όνομα και κυκλοφορούσε σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη μοιράζοντας υποσχέσεις για άμεσο δάνειο από τις τράπεζες, στους φουκαράδες της περιοχής.


Αδυναμία της οι Πόντιοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές τράπεζες λόγω έλλειψης ρευστότητας, αλλά και αδυναμίας των οφειλετών να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, έκλεισαν τις στρόφιγγες δανειοδότησης για άμεσες ανάγκες (καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικά κ.λ.π.).

Η γυναίκα – αράχνη της Θράκης, άρπαξε την ευκαιρία και άρχισε να το παίζει υπερ- τραπεζίτης για τους αφελείς Πόντιους, οι οποίοι χρειαζόντουσαν άμεσα χρήματα για τα μαγαζιά τους, να παντρέψουν τα παιδιά τους ή να πληρώσουν για την περίθαλψή τους.

Η κ. Τζώρτζια λοιπόν υποσχόταν άμεση έκδοση δανείων από τις τράπεζες με «μίζα», όμως από τους ενδιαφερόμενους 1000€ για δάνεια ύψους μέχρι 10.000€.

Στην αρχή έβγαλε 2-3 δάνεια ύψους 20.000€, φρόντισε να μαθευτεί το γεγονός από στόμα σε στόμα στη Θράκη και μετά τα «ψάρια» τσίμπησαν και άρχισαν να κάνουν ουρά στο γραφείο της… μεσίτριας των τραπεζών.

Οι φουκαράδες οι Πόντιοι έβλεπαν αυτή την εντυπωσιακή γυναίκα να κινείται με μεγάλη άνεση σε νυκτερινά μαγαζιά, πολυτελή καταστήματα και ξενοδοχεία της Θράκης και την πίστεψαν.

Αφού έβαλε στο χέρι 500 περίπου αφελείς ανθρώπους (μαζεύοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 500.000€ μέσα σε 2 μήνες) με υποσχέσεις ότι σε 2-3 μήνες θα τους έβγαζε δάνειο, χάθηκε από προσώπου γης.

Τώρα οι «καμένοι» Πόντιοι τρέχουν με αγωγές να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αλλά από πού; Από την κυρία Τζώρτζια που πέταξε για άλλες περιοχές για να βάλει στο χέρι κι άλλους αφελείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: