Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

εμποριο εγκυων γυναικων

Κύκλωμα trafficking έφερνε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία έγκυες γυναίκες για να γεννήσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια να τα πουλήσουν σε εύπορες οικογένειες







Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 18:28 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 18:28





Κύκλωμα εμπόρων ανθρώπων, που πούλαγε σε οικογένειες μωρά τα οποία γεννούσαν στην Ελλάδα Βουλγάρες, χτύπησαν οι αρχές ασφαλείας Ελλάδας και Βουλγαρίας με τη σύλληψη τριών και την έκδοση ενταλμάτων για δύο ακόμη που αναζητούνται από τις αρχές της Βουλγαρίας.



Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, σήμερα, το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, πυρήνας του κυκλώματος υπήρξε ανδρόγυνο από την περιοχή της πόλης Σλίβεν, στην ανατολική Βουλγαρία.



Η οικογένεια από τη μικρή πόλη Νόβα Ζαγορά της Βουλγαρίας εντόπιζε έγκυες νεαρές στην περιφέρεια του Σλίβεν και τις μετέφερε στην Ελλάδα για να γεννήσουν τα μωρά τους εκεί, με σκοπό να δοθούν στη συνέχεια τα βρέφη για υιοθεσία σε άτεκνες οικογένειες.



Το κύκλωμα αποσπούσε 5.000 ευρώ για κάθε παράνομη υιοθεσία, εκ των οποίων ποσό 250 ευρώ δινόταν στις νεαρές μητέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Στο πλαίσιο της επιχείρησης της βουλγαρικής υπηρεσίας συνελήφθη το ανδρόγυνο και μια συνεργός τους, ενώ αναζητούνται, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, δύο άλλα μέλη του κυκλώματος, που δρούσαν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: