Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Αύξηση εσόδων κατά 23% η Google!

Και ενώ η χρηματοπιστωτική κρίση έχει επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος επιχειρήσεων, η Google φαίνεται πως δεν έχει επηρεαστεί αφού τα οικονομικά της... αποτελέσματα για το τρίμηνο Ιούνιος-Σεπτέμβριος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.




Αναλυτικότερα, κατά 23% αυξήθηκαν τα έσοδα της εταιρίας ενώ τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν κατά 32% που σε αριθμούς σημαίνει 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια.



Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις διαφημίσεις που βρίσκονται στα αποτελέσματα αναζήτησης ενώ εκτιμάται πως 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα “μπουν” από banners και 1 δισεκατομμύριο από την εμφάνισή τους σε κινητά.



Τα ποσοστά αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για μεγάλα έξοδα και περιορισμό της κερδοφορίας. Το ίδιο τετράμηνο, οι εργαζόμενοι στη Google αυξήθηκαν κατά 1.500.



Το 2010 η Google είχε μεγάλη δραστηριότητα στην αγορά εταιριών αφού συνολικά εξαγόρασε 20 επιχειρήσεις με τις περισσότερες να έχουν σχέση με κοινωνική δικτύωση.



"Αυτές είναι οι καλύτερες επιδόσεις που είχαν τα τελευταία τρία χρόνια. Επιστρέψαμε στην παλιά Google που γνωρίζουμε και αγαπάμε", είπε ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Ρος Σάντλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: