Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -ΣΟΚ: Έκαναν μνημόσυνο στον Πειραιά σε 13χρονη «εξαφανισμένη» και βρέθηκε με 12 αλλοδαπούς σε διαμέρισμα!



    • Πριν λίγες ημέρες, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου είχαν την μεγάλη ευκαιρία, στο πλαίσιο ημερίδας, να παρακολουθήσουν την ομιλία του κου Σφακιανάκη και της κας Βουλγαράκη αναφορικά με τους κινδύνους του
      Διαδικτύου αλλά και τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης και χρήσης του.

      Ο κος Σφακιανάκης απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε: « Να μην βασανίζεστε από τους κινδύνους στο Διαδίκτυο, να μιλήσετε με τους γονείς σας, με τους εκπαιδευτικούς σας, να μην απαντάτε σε αγνώστους, φίλος σας είναι αυτός που είναι δίπλα σας και τον γνωρίζετε». Ο άγνωστος στο διαδίκτυο συνήθως: « Ή θέλει να σας αποσπάσει κάτι ή να σας κακοποιήσει».

      Στο σημείο αυτό ανέφερε δύο περιστατικά που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στα παιδιά, τα οποία σχεδόν συγκλονίστηκαν:

      – « Η μαθήτρια Σ. 14ετών συνομιλούσε με δήθεν 15χρονό αγόρι, δεν το είχε γνωρίσει, της ζήτησε να βρεθούν αυτή αρνήθηκε ,στη συνέχεια την εκβίαζε λέγοντας της «αν δεν έρθεις θα στείλω βίντεο με γυμνές φωτογραφίες σου στο σχολείο και στην οικογένεια σου». (Δυστυχώς η Σ. καθόταν στον υπολογιστή με τα εσώρουχα της και αυτός τη βιντεοσκόπησε από την κάμερα της χωρίς να το αντιληφθεί). Η μαθήτρια φοβόταν να μιλήσει, αναγκάστηκε να τον συναντήσει και τελικά κακοποιήθηκε από έναν …. 35χρονο. Τελικά αυτός μετά από 2,5 χρόνια συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή, όμως η ψυχή της μαθήτριας δεν γιατρεύτηκε ποτέ.

      -« 13χρονή μετά από χωρισμό με φίλο της, έφυγε από το σπίτι και πήγε στον Πειραιά. Εξαφανίστηκε, οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνιση στην Αστυνομία και στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μετά από 6μήνες έκαναν και μνημόσυνο. Όμως ο κος Σφακιανάκης, έχοντας ενεργοποιήσει ειδικά προγράμματα μετά από έξι μήνες, εντόπισε ένα ίχνος της μαθήτριας σε ίντερνετ καφέ. Μετά από έρευνα, διαπίστωσε ότι η νεαρή κοπέλα συνοδευόμενη από υπήκοο Κογκό, χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή για να δει τι γράφουν οι φίλες της για εκείνη. Τελικά εντόπισαν τη μαθήτρια με 12 αλλοδαπούς σε διαμέρισμα, οι οποίοι την κακοποίησαν και συνελήφθησαν όλοι.

      Τι είχε συμβεί όμως; Την ημέρα της εξαφάνισης περπατώντας απελπισμένη στον Πειραιά, την πλησίασε μια κοπέλα από το Κογκό η οποία προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει, την κέρασε και μετά την πήγε στο σπίτι της και έπεσε στην παγίδα τους.

      Όπως ανέφερε ο κος Σφακιανάκης το 93% των χρηστών του ίντερνετ επιθυμούν να κάνουν κακό.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: