Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ



  1. Άγαπημένοι μου Φίλοι,
    Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (World Creativity and Innovation Day), στις 21 Απριλίου η Μεταμόρφωση Εταιρία παραγωγήςη, Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Θέατρο Αλκμήνη γιορτάζουν αυτήν την Ήμερα με το θεατρικό έργο Άλφα εις την Ν, Όταν η ΨΥΧΗ συναντάει το Συμπαν» της Κων/νας Γιαμπουράνη. Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου και μας υπενθυμίζει την ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται νέες ιδέες, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και να λαμβάνει αποφάσεις για ένα καλύτερο κόσμο. Το έργο είναι καινοτόμο, τόσο ως προς την σύλληψη του, όσο και ως προς την σκηνοθεσία του. Προσεγγίζει με μια καινούργια οπτική τα σοβαρά ζητήματα της ζωής και προβάλει την αξία της επιχειρηματικότητας μέσα στην κοινωνία. Χαρά μας να παρευρεθείτε σε μία από τις τρεις ανοιχτές παραστάσεις μας για το κοινό στις 21 Απριλίου, 28 Απριλίου και 5 Μαΐου.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
    Γεωργία Γιαμπουράνη
    Μέλος της Καλλιτεχνικής Ομάδας »Μεταμόρφωση»
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
    Παραστάσεις: Σάββατο 21, 28 Απριλίου & 5 Μαΐου στις 6:30 μμ.
    Καθημερινές πρωινά για σχολεία (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου 2103428650, καθώς και στα τηλέφωνα: 6944292596, 6955441206).
    Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
    Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ για συλλόγους και ομαδικά, 8 ευρώ για μαθητές
    Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Αθήνα, τηλ: 2103428650
    Δελτίο Τύπου Αθήνα, 14.04.2018
    World Creativity and Innovation Day | Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο θέατρο Αλκμήνη με το θεατρικό έργο – Καινοτομία “Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν” της Κ. Γιαμπουράνη.
    Ηχηρά μηνύματα Ειρήνης Αγάπης και Σεβασμού από την καρδιά του Σύμπαντος για έναν Καινούργιο Όμορφο κόσμο στέλνουν οντότητες εξωγήινης νοημοσύνης προς την Ανθρώπινη κοινότητα της Γης!
    Το θέατρο Αλκμήνη , η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση συνεργάστηκαν για τον εορτασμό αυτής της ημέρας και καλούν τον κόσμο να απολαύουν την ξεχωριστή αυτή παράσταση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε ένα θεατρικό έργο μέχρι σήμερα.
    Το έργο « Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν» είναι εμπνευσμένο από τις επιστήμες της Φυσικής, της Αστρονομίας και της Οικονομίας , είναι για μικρούς και μεγάλους και αναδεικνύει με ένα καινοτόμο τρόπο την διαχρονική σχέση Επιστήμης και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς επίσης και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επιχειρήσεις για την οικονομία. Προσεγγίζει με μια καινούργια οπτική τα σοβαρά ζητήματα της ζωής και της καθημερινότητας και μας ταξιδεύει από τον πλανήτη Γη στα άστρα και από την καθημερινότητα στους γαλαξίες .
    Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο με την χρήση νέων τεχνολογιών (projection mapping – χαρτογραφημένη προβολή, επαυξημένη πραγματικότητα, video mapping). Τονίζει την αξία της επιχειρηματικότητας, πραγματοποιείται με την επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοφιλανδικού Επιμελητήριου για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του.
    Η παράσταση φιλοξενείται, σε έναν νέο κύκλο παραστάσεων και για τρεις μόνο παραστάσεις από το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη.
    Πριν από κάθε παράσταση, διακεκριμένοι επιστήμονες κάνουν μικρές, ουσιαστικές ομιλίες με θέμα τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη.
    Σας παραθέτουμε βίντεο με αποσπάσματα από την παράσταση και συνεντεύξεις από τους συντελεστές: https://www.youtube.com/watch?v=p_1nfaNRq44&feature=youtu.be
    ΠΕΡΙΛΗΨΗ  Το έργο πραγματεύεται τις διαχρονικές αξίες της Αγάπης και της Ειρήνης σε σχέση με το πολιτικό – νομοθετικό πλαίσιο του συστήματος, μέσα από ένα λογιστικό γραφείο το οποίο έχει έδρα στον έξω πλανήτη ΑΡΠΑΓΗ στον γαλαξία της Ανδρομέδας. Οι ήρωες του θεατρικού έργου, είναι ο Άγγελος λογιστής , η Αγάπη υπάλληλος του λογιστικού γραφείου, ο Πάρης , η Ειρήνη πελάτες του γραφείου και ένας τοίχος που δεν έχει μόνο αυτιά αλλά και μιλιά. Ο Άγγελος μαζί με την υπάλληλο την Αγάπη προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις του γραφείου, από σκληρές νομοθεσίες που δεν βοηθάνε στην ευημερία, την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο τους.
    Χορηγός επικοινωνίας είναι η Rap Media, εταιρία παραγωγής και ενημέρωσης, η οποία πάντα στηρίζει προσπάθειες καινοτόμες που προάγουν τον πολιτισμό.
    Συντελεστές 
    Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
    Δραματουργός: Βίκυ Λιακοπούλου
    Επιστημονικός συνεργάτης σκηνοθεσίας: Δημήτρης Κακαβάκης
    Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Τουλιάτος, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτήρης Λεπεσιώτης, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου
    Ηχογραφημένες Φωνές: Μαρία Μπούρα, Ελένη Μπόκου, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Αντρέας Ζυγογιάννης, Νίκος Τουλιάτος.
    Βοηθός Σκηνοθέτη: Μερόπη Λαμπροπούλου
    Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Αντωνίου
    Σύνθεση Μελωδίας για Λύρα: Νίκος Ξανθούλης
    Σκηνοθεσία – Μοντάζ Video Mapping Υλικού – Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
    Ιδέα Σύλληψης Ενσωμάτωσης Video Mapping: Τάσος Παπαγεωργίου (Pitaso)
    Video Mapping Specialists: VMS44 (www.vms44.com)
    Σκηνικά: Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος
    Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης
    Επιμέλεια Ήχου: Βασιλική Μπίσκα, Άλκηστις Καφετζή
    Βοηθός Χειριστή Κονσόλας: Μερόπη Λαμπροπούλου, Βασίλης Θελούρας, Ράνια Νικολούλη
    Εκτέλεση Σκηνικού: Art Makers
    Εκτέλεση Ειδικών Κατασκευών: Μάκης Γραβάνης
    Τεχνολόγος γραφικών τεχνών: Χριστομάριος Καλπαξής
    Στούντιο Ηχογράφησης: Odeon
    Make up Artist: Μαρία Νικολακοπούλου
    Μοδίστρα: Ευαγγελία Τσιούνη
    Γραφιστική Επιμέλεια: Optimistic
    Επικοινωνία & Social media: Λιάρου Χριστίνα
    Επιστημονικοί Συνεργάτες – Υλικό Βίντεο: Στράτος Θεοδοσίου, Διονύσης Σιμόπουλος
    Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεατρικού Έργου: Μανώλης Μαραγκάκης
    Project Management – Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων – Μάρκετινγκ: Κρίστυ Δημούδη
    Βοηθός Οργάνωσης Παράγωγης: Βασιλική Ζαχαριά
    Για τα βίντεο χρησιμοποιήθηκε υλικό από την European Space Agency (ESA) και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο http://www.spacetelescope.org
    Για το ΑΦΜ μοιρολόι μελετήθηκε το βιβλίο «Μοιρολόγια της Γορτυνίας» του Απόστολου Γιαννόπουλου                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: