Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Εργασίες ανακαίνισης στο Μπάκιγχαμ: Δείτε τι βρήκαν κρυμμένο κάτω από το πάτωμα!


Εργασίες ανακαίνισης στο Μπάκιγχαμ: Δείτε τι βρήκαν κρυμμένο κάτω από το πάτωμα!

Εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ
  1. Εάν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν, εκείνοι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα είχαν να πουν σίγουρα μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στον κόσμο.
    Το κόστος της ανακαίνισης του παλατιού ανέρχεται στα 370 εκατομμύρια λίρες και θα καλυφθεί από τα χρήματα των φορολογούμενων. Οι εργασίες ξεκίνησαν πέρυσι τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2027, όπως μεταδίδει η Telegraph.
    Ο προσωπάρχης του Βασιλικού Οίκου, είχε υπογραμμίσει ότι οι εργασίες είναι απαραίτητες γιατί «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς».
    Οι εργάτες κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης βρήκαν κάποια πακέτα τσιγάρων και ένα απόκομμα εφημερίδας πριν από σχεδόν 130 χρόνια, κάτω από το πάτωμα του παλατιού.
    Το απόκομμα, ήταν από την εφημερίδα Evening Standard, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Βικτώριας ενώ τα τρία πακέτα τσιγάρων, ήταν των Player Navy Cut, Woodbine και Piccadilly.
    Σε ανάρτηση στο Twitter στο λογαριασμό Royal Family, αναφέρεται: «Οι οικοδομικές εργασίες αποκάλυψαν κομμάτια ιστορίας κρυμμένα κάτω από τα πατώματα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, συμπεριλαμβανομένου αυτού του αποκόμματος από την εφημερίδα Evening Standard, που δημοσιεύτηκε το 1889. Επίσης, βρέθηκαν τρία vintage πακέτα τσιγάρων».
    Τα Ανάκτορα χτίστηκαν τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως βασιλική κατοικία από τη βασίλισσα Βικτωρία, την προ-προ-γιαγιά της Ελισάβετ Β'. Θα συνεχίσουν να κατοικούνται και να λειτουργούν πλήρως όσο χρόνο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες. Θα παραμείνουν ανοικτά για τους τουρίστες, ενώ κανονικά θα πραγματοποιείται η αλλαγή φρουράς.
    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα αντικείμενα που βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το πάτωμα στη Gallery του Newsbomb.gr
    Δείτε το βίντεο από τις εργασίες ανακαίνισης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: