Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

"Η ψευδαίσθηση της ικανοποίησης" - Του Νίκου Χαντιώνα


"Η ψευδαίσθηση της ικανοποίησης" - Του Νίκου Χαντιώνα"Τα πλούτη προέρχοτον νου και γι’ αυτό πτωχεύσαμε"νται από 

«Πρόσεχε παιδί μου το πρωϊνό σου ξύπνημα, γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου που ξεκινάει με τη βοήθεια του Παντοδύναμου… », ήταν τα λόγια ενός ήρεμου και χαμογελαστού γέρου 75 και πλέον ετών, όταν αντίκρισε για πρώτη φορά εμένα και τα τρία ασημένια αστέρια στον ώμο μου!!! Κέρδισε με αυτό τον τρόπο την προσοχή μου και είδε να ζωγραφίζεται μία τάση απορίας από τη δική μου πλευρά όταν τον προσπέρασα από το κατώφλι του σπιτιού του και συνέχισε μονολογώντας με δυνατότερη φωνή που έβγαζε θυμό και γνώση… «όταν ξυπνάς και πας να πλύνεις το πρόσωπό σου να θυμάσαι πάντα ότι αυτό που βλέπεις μπροστά σου να είναι μακρύ και χοντρό είναι το χέρι σου και όχι η πού@@@ σου… και να μην χαίρεσαι… αλλά να βοηθάς τους ανθρώπους». Του χαμογέλασα και χάρηκε που τον πρόσεξα και κατάλαβα τα λόγια του, γιατί «κατείχα εξουσία» όπως είπε.
  1. Πόσο δίκιο είχε… αυτός ο αγράμματος αλλά γνωστικός γεράκος με τη σοφία που κουβαλούσε στους ώμους του. Με προειδοποίησε για να μην αλλάξω… όταν με τον καιρό η εξουσία μου θα μεγάλωνε ακόμη περισσότερο… και τον άκουσα!!! ακολούθησα τη συμβουλή του και ξέρω ότι δεν έχασα… δεν έχασα την ταυτότητα μου… δεν έχασα την ανθρωπιά μου… δεν έχασα την πραγματική ζωή… όπως έπραξαν τόσοι άλλοι... που σίγουρα θα τους αναγνωρίσετε δίπλα σας εάν σκεφτείτε.
    Και εάν κάποιος γελάσει πονηρά και νομίσει ότι αναφέρομαι σε ένστολους (λόγω των αστεριών που ανέφερα) τότε θα του θυμίσω… πόση εξουσία διαπίστωσε ότι υπάρχει στη γραμματεία ενός δικαστηρίου όταν καταθέτει για πρωτοκόλληση ένα απλό αίτημα και ο(η) υπάλληλος έχει ήδη εκδώσει και τη δικαστική απόφαση λέγοντάς του ότι θα απορριφθεί… χαμένος κόπος!!!! πόση εξουσία μπορεί να έχει ο(η) υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας που περιμένοντας ώρες με το χαρτάκι στο χέρι να έρθει η σειρά σου να εξυπηρετηθείς σου βάζει τις φωνές γιατί συνομιλείς με τον διπλανό σου!!! και όταν επιτέλους έρθει η σειρά σου αυτός συνομιλεί για την αγορά οικοπέδου και μετά για την εξόρμηση του ΣΚ με τα φιλαράκια του… και περιμένεις ΕΣΥ!!!!  πόση εξουσία μπορεί να έχει αυτός που με πρόχειρα εμπόδια ή καρέκλες κλείνει θέση παρκαρίσματος σε δημόσιο δρόμο και απειλεί με φόνο αυτόν που θα τολμήσει να κοιτάξει προς τα εκεί!!! πόση εξουσία μπορεί να έχει αυτός που ως Υπουργός ή Γενικός Γραμματέας κόβει το  κοινωνικό μέρισμα που μοιράζει ο ίδιος γιατί ο κοινός θνητός ξεπέρασε το όριο του χρηματικού ποσού για 1 ή 5 ΕΥΡΩ ή συστεγάζει το παιδί του ή ήταν άνεργος για 5,99 μήνες!!! πόση εξουσία μπορεί να έχει αυτός που κόβει στο μισό το επίδομα θέρμανσης στις πιο κρύες περιοχές της χώρας και νομοθετεί την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας από άλλες ανθρώπινες μορφές!!!!  Σας κόπηκε το γέλιο????
    Άραγε πόσοι από τους παραπάνω που ανέφερα και άλλους που σκεφτήκατε εσείς…  όταν ξύπνησαν και πλύθηκαν το πρωί είδαν το χέρι ως το χέρι τους???? ελάχιστοι!!!! και εδώ εντοπίζετε το πρόβλημα !!! νομίζουν ότι το χέρι είναι και το σεξουαλικό όργανο για να συνευρεθούν ερωτικά με όλους αυτούς που θα ζητήσουν κάτι λογικό και νόμιμο ή θα ψάξουν να βρούνε μία λύση στο πρόβλημά τους και θα απευθυνθούν στον αρμόδιο φορέα ή θεσμό... πρόβλημα που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όταν οι έχοντες εξουσία έχουν και μόρφωση και βαθμούς ή τίτλους!!! Εκεί να δεις μακριά και χοντρά όργαναααα… και μετά αναρωτιέσαι είναι δυνατόν….. η σεξουαλική ανωριμότητα ή ανικανότητα  και τα ανικανοποίητα όνειρα να μετατρέπονται σε φανταστικούς αυνανισμούς και φανταστικά ομαδικά όργια για την ικανοποίηση του ενός !!! του ενός υπαλλήλου… του ενός οδηγού ΜΜΜ που φρενάρει επίτηδες απότομα για να τρομάξει τον γυναικείο πληθυσμό… του ενός Αρχηγού γραφείου… του επικεφαλής του συνεργείου καθαρισμού που μαζεύει τα σκουπίδια αλλά αδειάζει επιδεικτικά τον μισό κάδο στο δρόμο γιατί βιάζεται να σχολάσει… του Αρχηγού πολιτικού κόμματος που ψεύδεται γιατί δεν έπεισε και δεν τα κονόμησε… αυτού που εκμεταλλεύεται και εμπαίζει τον συνάνθρωπό του για να γελάσει και να ικανοποιήσει ακόμη και τα ζωώδη ένστικτά του.
    Αναρωτιέται μετά ο καθένας μας γιατί σταμάτησε η λογική  ή   γιατί δεν βρίσκει κανείς το δίκιο του ή γιατί απορρίφθηκε η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών του… αντί να καλέσει σε μία γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ας κάνει κλήση σε μία εισπρακτική και ας συγκρίνει μετά τη συνομιλία με τις γνωστές ροζ γραμμές… καμία διαφορά ως προς το αποτέλεσμα του ενός!!!  
    Κάθε μέρα με αυτά που βλέπω και παρατηρώ σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε αυτός ο σοφός γέρος για το πρωινό ξύπνημα και πόσο με βοήθησε να εκλάβω αυτό που εκφώνησε ως συμβουλή και όχι ως απειλή (έτσι την κατάλαβαν κάποιοι όταν το άκουσαν από εμένα).
    Και μετά αναρωτιέστε, γιατί φτάσαμε ως εδώ…. Σας απαντώ λοιπόν ότι τα πλούτη προέρχονται από τον νου και γι’ αυτό πτωχεύσαμε!!!!

    Νίκος Χαντιώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: