Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Για να πάρεις διαζύγιο πρέπει να αποτύχεις στις εξετάσεις…


  • perierga.gr - Για να χωρίσεις πρέπει να αποτύχεις στις εξετάσεις...

  • Το να πάρεις διαζύγιο γενικά δεν είναι ποτέ εύκολο για όποιον εμπλέκεται, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο στο Λαϊκό Δικαστήριο της Yibin, στην επαρχία Sichuan της Κίνας, όπου ένας δικαστής διενήργησε πρόσφατα εξετάσεις όπου ο σύζυγος και η σύζυγος έπρεπε να αποτύχουν για να εγκριθεί. Οι εξετάσεις διαζυγίου είναι σκέψη του Wang Shiyu, δικαστή του Λαϊκού Δικαστηρίου της κομητείας Yibin, ο οποίος, αφού διαπίστωσε ότι τα διαζύγια αντιπροσώπευαν ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό των υποθέσεων του δικαστηρίου, αποφάσισε να κάνει κάτι γι ‘αυτό.

    • perierga.gr - Για να χωρίσεις πρέπει να αποτύχεις στις εξετάσεις...
      Πρόθεσή του ήταν να κάνει τα ζευγάρια να σκέφτονται δύο φορές πριν αποφασίσουν να λήξουν το γάμο τους, και επίσης να τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν μαζί. Έτσι έφτιαξε μια σειρά ερωτήσεων τόσο για τον σύζυγο όσο και για τη σύζυγο, τις οποίες πρέπει να απαντήσουν χωριστά. Αν σκοράρουν κάτω από 60, ο Wang εγκρίνει την αίτηση διαζυγίου τους, αν όχι, πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για το γάμο τους, είτε τους αρέσει είτε όχι.
      perierga.gr - Για να χωρίσεις πρέπει να αποτύχεις στις εξετάσεις...
      “Ως νομός με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου, το δικαστήριο της Yibin λαμβάνει εκατοντάδες περιπτώσεις διαζυγίων κάθε χρόνο. Καθώς έχω κι εγώ μια οικογένεια και ένα παιδί, όταν ασχολούμαι με αυτές τις περιπτώσεις δεν θέλω να βλέπω τα ζευγάρια να χωρίζουν με βιασύνη”, σχολίασε ο δικαστής.
      perierga.gr - Για να χωρίσεις πρέπει να αποτύχεις στις εξετάσεις...
      Η γραπτή εξέταση αποτελείται από τρία μέρη – συμπληρώστε τα κενά, «σύντομη ερώτηση» και «δηλώσεις» – με ερωτήσεις που καλύπτουν βασικές πληροφορίες όπως γενέθλια των μελών της οικογένειας, αγαπημένα φαγητά, ημερομηνία επετείου του ζευγαριού, καθώς και πιο λεπτομερείς όπως “Ποια ήταν η ευθύνη που ανέλαβες σε αυτή την οικογένεια;”, “Τι κάνατε καλά και τι κάνατε άσχημα;”, “Τι είναι ο γάμος και η οικογένεια για εσάς;”.
      Αφού ο σύζυγος και ο σύζυγος απαντήσουν, ο δικαστής διαβάζει τις απαντήσεις τους και τους βαθμολογεί. Η είδηση σχετικά με τις εξετάσεις διαζυγίου πρόσφατα έγιναν viral στα κινεζικά κοινωνικά μέσα και τα σχόλια ήταν ποικίλα. Ενώ κάποιοι χειροκρότησαν την ιδέα του Wang να αποτρέψει τα ζευγάρια από το διαζύγιο, άλλοι ισχυρίστηκαν ότι η κίνηση αυτή είναι πολύ προσωπική υπόθεση και ότι οι δικαστές καλό θα ήταν να εστιάζουν σε άλλα πράγματα, όπως διατροφή, επιμέλεια παιδιών κ.λπ.

    • Δεν υπάρχουν σχόλια: