Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πολιτιστικές Δράσεις προγραμματίζει η Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού

180125_10150094451751162_630179_a
Η «Πνευματική Στέγη» ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ-ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ συνεχίζει την ανοδική της πορεία δημιουργώντας πολιτισμό με τα μέλη της που εργάζονται και προσφέρουν με αγάπη σε όλους τους τομείς εκπληρώνοντας όλους τους στόχους για τους οποίους ιδρύθηκε αυτός ο Σύλλογος. Γιορτάζουμε τα 28 χρόνια της ίδρυσης της με μια σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού, με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015»
Όλες μας οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Θύμιου Κανελλόπουλου.
  • 31 Μαΐου : Η «ΣΤΕΓΗ» με τη συμμετοχή της Γεωργιανής Κοινότητας Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση Τέχνης κατά την οποία θα παρουσιασθούν τρεις παραδοσιακές καλές τέχνες της Γεωργίας:
    Α) Η Εριογραφία (Ζωγραφική και βαφή ερίου)
    Β) Το περίκλειστο Σμάλτο (Ζωγραφική και χρωματισμός μεταλλικής επιφάνειας σε κλίβανο).
    Γ) Το Μπάτικ (Ζωγραφική σε λινό και μεταξωτό)
    Στην εκδήλωση τις Γεωργιανές Τέχνες θα εξηγήσουν στο κοινό οι Γεωργιανές Δημιουργοί.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ΚΑΠΗ Ζευγολατιού Κυριακή 31 Μαΐου 2015 ώρα 10:30 π.μ.
  • Ιούνιος : Σεμινάρια παραδοσιακού χορού (Κρήτη-Μακεδονία-Κύπρος) στην αίθουσα του Συλλόγου. Τα σεμινάρια θα παρακολουθήσουν οι δάσκαλοι και οι χορευτές του μεγάλου παραδοσιακού τμήματος αλλά jcai χορευτές άλλων αδελφών Συλλόγων.
  • Ιούλιος : 10-11 Ιουλίου 2015, η αποκορύφωση όλων των εκδηλώσεων το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» Παραδοσιακού χορού και μουσικής με συμμετοχές 8 ξένων μουσικοχορευτικών αποστολών και Συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μουσικές του κόσμου θα πλημμυρίσουν τον Βοχαίτικο κάμπο, προσφέροντας ανάσες πολιτισμού στον τόπο. Θα φιλοξενηθούν η Γαλλία, η Γεωργία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Αρμενία, η Νότια Κορέα, η Τσεχία και χοροί της Αιγύπτου.
  • Σεπτέμβριος : Εκδηλώσεις αθλητικών εκδηλώσεων Πολεμικής Τέχνης και Διασυλλογικοί του Συλλόγου Αγώνες. Συμμετοχή της «ΣΤΕΓΗΣ» στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ παρουσίασης παραδοσιακών στολών σε Διαγωνισμό της Διεθνούς οργάνωσης παγκοσμίων εκδηλώσεων όπου θα λάβουν χώρα στην MIRANDA DE EBRO της Ισπανίας. Στη αποστολή θα συμμετέχουν Μέλη του Δ.Σ. χορευτές και Δάσκαλοι της «ΣΤΕΓΗΣ» καθώς και Μέλη Συνοδοί.
  • Οκτώβριος : Θα λειτουργήσουν νέα τμήματα παραδοσιακού χορού ενηλίκων και παιδιών, τμήματα μοντέρνου χορού και Λάτιν, Γυμναστικής, Παραδοσιακής χορωδίας.
Η Πρόεδρος κα Ελένη Λιμιάτη και το Δ.Σ. καλούν όλους τους Δημότες μας αλλά και τους Κορίνθιους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις πολιτισμού, παρέχοντας σε όλους φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: