Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Είχαν ρημάξει καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική και την Κορινθία.

Είχαν ρημάξει καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική και την Κορινθία.
Κατά τη σύλληψη του προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό, προκειμένου να αποκρύψει στοιχεία για την εμπλοκή του
Από την εγκληματικής τους δράση είχαν αφαιρέσει αντικείμενα και προϊόντα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -8.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική και την Κορινθία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (9.5.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη μία συνεργό του.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 50χρονος, μαζί με μια 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, από την 19.1.2014 έως την 9.5.2015, είχαν διαπράξει συνολικά δύο (2) κλοπές σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική, καθώς και τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών, σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Κορινθία.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα και προϊόντα που η αξία τους ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των καταστημάτων.
Μέρος των αφαιρεθέντων προϊόντων-αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνους των καταστημάτων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των -155- ευρώ και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, ο 50χρονος κατηγορείται και για απόπειρα δωροδοκίας, γιατί κατά τη σύλληψη του, υποσχέθηκε σε αστυνομικό την παροχή χρηματικού ποσού, προκειμένου να αποκρύψει στοιχεία για την εμπλοκή του στις προαναφερθείσες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: