Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΚΙΑΤΟ Ένα δικαστικό θρίλερ που διήρκησε πάνω από 14 χρόνια, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την καταδίκη του Κώστα Χρυσικού

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Κώστας Χρυσικός, που στραγγάλισε και κρέμασε τον 63χρονο επιχειρηματία, θα οδηγηθεί στη φυλακή

Ένα δικαστικό θρίλερ που διήρκησε πάνω από 14 χρόνια έληξε πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την καταδίκη του Κώστα Χρυσικού, που σκότωσε το συνέταιρό του, Θεόδωρο Γιαμπουράνη, ενώ προσπάθησε να σκηνοθετήσει τη δολοφονία με αυτοκτονία του θύματος. 



Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, 14 Μαρτίου του 2000, στις 8 το πρωί, όταν ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Γιαμπουράνης βρέθηκε κρεμασμένος στο γραφείο του στο εργοστάσιο συσκευασίας γεωργικών προϊόντων, στο Κιάτο Κορινθίας, από τον επιστάτη του εργοστασίου. 

Το άψυχο σώμα του 63χρονου επιχειρηματία αιωρούνταν κρεμασμένο με σκοινί από τη σιδηροδοκό της οροφής. 

Η κόρη του Θεόδωρου Γιαμπουράνη και δικηγόρος, Κατερίνα, μαζί με την οικογένειά της, ξεκίνησαν μεγάλο αγώνα, για να αποδείξουν ότι δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

Έτσι, κατάφεραν να βρουν στοιχεία, που οδήγησαν τους δικαστές στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δολοφονία και στην ακόμη πιο σοκαριστική διαπίστωση ότι ο άτυχος επιχειρηματίας πρώτα στραγγαλίστηκε και μετά κρεμάστηκε. 


Ο άτυχος επιχειρηματίας Θεόδωρος Γιαμπουράνης

Έκτοτε, η οικογένεια του εργοστασιάρχη ξεκίνησε δικαστική μάχη, που κράτησε πάνω από 14 χρόνια, ώσπου, τελικά, στα τέλη Ιανουαρίου του 2013, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου την δικαίωσε, κρίνοντας με πλειοψηφία 4-3 ένοχο τον Χρυσικό για τη δολοφονία του εργοστασιάρχη, επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο κάθειρξη 20 ετών. 

Η ικανοποίηση της οικογένειας Γιαμπουράνη δεν κράτησε για πολύ, καθώς το Μάρτιο του 2013 το Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου άφηνε ελεύθερο τον κατηγορούμενο με το πρωτοφανές για τα δικαστικά δρώμενα σκεπτικό πως, εάν ο κατηγορούμενος έμενε στη φυλακή, θα έθετε σε κίνδυνο την κατάσταση της περιουσίας του! 


Ο θύτης, Κώστας Χρυσικός 


Παράλληλα, ο κατηγορούμενος προσέφυγε και στον Άρειο Πάγο, ο οποίος, ωστόσο, με απόφασή του στις 30 Οκτωβρίου του 2014, δικαίωσε την οικογένεια Γιαμπουράνη και ζήτησε να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση για τον Χρυσικό, ο οποίος πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για τη δολοφονία του επιχειρηματία Θεόδωρου Γιαμπουράνη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: