Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΟΦ: Ανάκληση εμβολίου μετά τις αποκαλύψεις του goneis.info

ΕΟΦ: Ανάκληση εμβολίου μετά τις αποκαλύψεις του goneis.info
Την άμεση ανάκληση του  εμβολίου Meningitec (Neisseria meningitidis) (Εμβόλιο μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας C, συζευγμένο [Meningococcal Group C Conjugate Vaccine (MCC)] αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου (iron oxide) στις προγεμισμένες σύριγγες.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ απόφαση 84865 του ΕΟΦ  Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες του προϊόντος για την εφαρμογή της και να ολοκληρώσουν την απόσυρση του σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας τα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Επισημαίνουμε ότι ΕΟΦ είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα μετά την ανάρτηση σχετικού άρθρου από το www.goneis.info στις 11/10/2014 ζητώντας στα πλαίσια της διενεργούμενης έρευνας όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα μας και αφορούσαν καταγγελίες γονιών που δημοσίως επεσήμαναν παρενέργειες από εμβόλια, στην ομάδα μας στο Facebook ΓΟΝΕΙΣ. Τα σχετικά στοιχεία κατατέθηκαν μέσω σημειώματος στον Οργανισμό στις 29/9/2014 .
10
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον ΕΟΦ τα στοιχεία με αφορμή την αυτεπάγγελτη διενεργούμενη έρευνα για τα εμβόλια
ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων
Συνήγορος του Παιδιού: Αντισυνταγματική η άρνηση εγγραφής παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί
Δημοσίευση σχολίου