Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ληστές του Διστόμου …έχουν μετακομίσει στην Κορινθία;



Σε αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «Μεσιτικό γραφείο ήθελαν να ανοίξουν οι ληστές του Διστόμου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο «καρφάκιας» Σπύρος Δραβίλας ανέπτυξε «φιλική σχέση» με το μεσίτη, μέσω του οποίου είχε νοικιάσει το σπίτι της οδού Ρούμελης στη Νέα Μάκρη.
Από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν έδωσε 4.500 ευρώ, προπληρώνοντας τα ενοίκια ενός χρόνου, επισκέφτηκε τουλάχιστον έξι φορές το μεσιτικό γραφείο του Μαραθώνα.
Ο 34χρονος καταζητούμενος ήθελε να «συνεταιριστεί» με το μεσίτη, προκειμένου να ανοίξουν μεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Στόχος των ληστών του Διστόμου και συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη ήταν η εξασφάλιση πολλών κρησφύγετων με «νόμιμα» χαρακτηριστικά και πραγματικά στοιχεία ταυτότητας προσώπων, που δύσκολα θα κινούσαν τις υποψίες των διωκτικών αρχών.
Στο μεταξύ, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που απαρτίζουν την εξάδα, η οποία διαχωρίζεται σε ληστές του Διστόμου και ομάδα Μαζιώτη.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι αυτός ο «συνεταιρισμός» έχει τερματιστεί προσωρινά, καθώς η μία πλευρά θεωρεί πως αυτή η … συμπόρευση ίσως αποτέλεσε και την «αχίλλειο πτέρνα» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη στο Μοναστηράκι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν εντοπιστεί κάποιες «περίεργες» ενοικιάσεις, όμως από την πρώτη έρευνα σε μερικές εξ’ αυτών δεν έχει προκύψει κάτι ύποπτο.

Οι διωκτικές αρχές έχουν στην κατοχή τους και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που φαίνεται να αποτυπώνει αυτές τις επισκέψεις του καταζητούμενου «Καρφάκια». Διαθέτουν, επίσης και τουλάχιστον δύο ονοματεπώνυμα που εκτιμάται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση χώρων από τους ληστές του Διστόμου και την ομάδα Μαζιώτη.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι αμέσως μετά τη ληστεία στο Δίστομο οι καταζητούμενοι ληστές επέστρεψαν στην Αττική και το διήμερο 23 – 25 Αυγούστου άδειασαν και «καθάρισαν» όλες τις οικίες που διατηρούσαν, μεταξύ των οποίων και αυτή στη Νέα Μάκρη.
Αυτή τη στιγμή, οι ίδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν κάποιοι από τους καταζητουμένους να έχουν «μετακομίσει» και πάλι προς τα… γνώριμα εδάφη της Κορινθίας και της Αργολίδας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: