Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ-ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ !!

Μπορεί ο καιρός το τελευταίο 24ωρο να βελτιώθηκε αισθητά, ωστόσο ακαριαία θα είναι η νέα μεταβολή που θα παρουσιάσει τόσο την Παρασκευή όσο και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν ισχυρότατες καταιγίδες, με χαλάζι, έντονες βροχοπτώσεις, κεραυνούς και θυελλώδεις κατά τόπους ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα, το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου, την Ήπειρο, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα καθώς και τμήματα της βόρειας και ίσως και κεντρικής Πελοποννήσου.

Μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσοχή σας κυρίως την Παρασκευή και την Κυριακή, μιας και τα φαινόμενα στην βόρεια, βορειοδυτική χώρα, θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Καταιγίδες θα δεχτεί μέσα στην Παρασκευή αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο και η πόλη της Θεσσαλονίκης.
ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε πολλά τμήματα της βόρειας, κεντρικής και δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που αναλύσαμε.Αυτό το κύμα κακοκαιρίας, θα συνοδεύεται από κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, αστραπόβροντα, χαλάζι, έντονες βροχοπτώσεις και πιθανότατα και χαλάζι.Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το κύμα κακοκαιρίας, θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία αλλά και η Θεσσαλία.Δεν φαίνεται πέρα από το βόρειο Ιόνιο, να επηρεάζονται άλλα παραθαλάσσια τμήματα της Ελλάδας και έτσι ο καιρός για όσους κατευθυνθείτε προς τις παραλίες, θα σας ευνοήσει και δεν θα σας χαλάσει το μπάνιο.Μόνο στο βόρειο Ιόνιο και ίσως και στην κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, καθώς και σε παραλίες του Πατραϊκού κόλπου, να υπάρξουν κάποιες καταιγίδες το απόγευμα μόνο του Σαββάτου.Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββατοκύριακου, σε Ήπειρο, Θεσσαλία δυτική αλλά και κεντρική Μακεδονία.

Να σημειώσουμε τέλος, πως ενώ την Πέμπτη ο καιρός θα θυμίζει πραγματικά καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, από την Παρασκευή και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναμένονται και πάλι καταιγίδες στην βόρεια και κεντρική χώρα.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! - ΕΡΧΕΤΑΙ ''ΧΑΛΑΖΟΘΥΕΛΛΑ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!Όσο περίεργος και αν σας φαίνεται ο όρος ''χαλαζοθύελλα'' που χρησιμοποιούμε ως τίτλο και όμως δεν θα είναι τόσο περίεργος για την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο στην χώρα μας.Κατά την διάρκεια των καταιγίδων που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της βόρειας αλλά και κεντρικής χώρας, θα σημειωθεί και χαλάζι. Ωστόσο το χαλάζι θα πέφτει με την συνοδεία ισχυρών τοπικών ανέμων και έτσι ουσιαστικά θα έχουμε μία θύελλα μαζί με χαλάζι.Τις πιο πολλές φορές αν όχι όλες, το χαλάζι εκδηλώνεται χωρίς ενισχυμένους ανέμους, ωστόσο αυτή την φορά, οι ραγδαιότητα των φαινομένων θα δημιουργήσει πέρα από το χαλάζι, ταυτόχρονα και θυελλώδεις ανέμους, οι οποίο ωστόσο θα πνέουν μόνο και τονίζουμε ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια των φαινομένων.Τα τμήματα της χώρας μας που ενδέχεται να συναντήσετε αυτό το φαινόμενο θα είναι η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, αλλά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Πρόσκαιρα το χαλάζι ίσως να έχει και μεγάλο μέγεθος. Το καλό θα είναι ότι ο άνεμος θα καταφέρνει να εξασθενεί το φαινόμενο και θα το κάνει να διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Πάντως δείξτε ιδιαίτερη προσοχή, καθώς και μόλις σε λίγα λεπτά, θα μπορούσαν να συμβούν μεγάλες καταστροφές.
ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!Μεγάλη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας τις επόμενες 3 ημέρες, με ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις. Το ισχυρό αυτό κύμα κακοκαιρίας, θα επηρεάσει την χώρα μας την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο.Αναμένονται ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο και την Μακεδονία, καθώς και στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία ωστόσο, θα σημειώσει αισθητή άνοδο στην νότια Ελλάδα, ενώ θα παραμείνει αμετάβλητη στην υπόλοιπη χώρα.Τις πιο πολλές βροχές και καταιγίδες, θα τις δεχτούν τμήματα της βορειοδυτικής και κεντρικής χώρας κυρίως την Παρασκευή και την Κυριακή.Ο καιρός λοιπόν το επόμενο τριήμερο, θα είναι αρκετά άστατος και θα επηρεάσει αρκετούς από εσάς που επιλέξετε κάποια παραλία για να κάνετε το μπάνιο σας. Εσείς που θα προτιμήσετε παραλίες της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονία και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, θα συναντήσετε την κακοκαιρία κατά τις μεσημβρινές και κυρίως απογευματινές ώρες της Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο.

Τέλος, το ενδεχόμενο για να πέσει και χαλάζι είναι αρκετά μεγάλο κυρίως στην βορειοδυτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: