Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Η ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!

Ο Αύγουστος, φαίνεται να είναι ο πιο θερμός μήνας του φετινού καλοκαιριού σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε αναλύσει.

Ήδη από τις αρχές του μήνα η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα θα απουσιάζουν από όλη την χώρα μας.

Προς τα μέσα του Αυγούστου, φαίνεται άλλη μία θερμή εισβολή από την βόρεια Αφρική στην χώρα μας.

Πάντως, στα τέλη του μήνα, διαφαίνεται πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και γενικότερα ενίσχυση των ανέμων σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι σίγουρο, ωστόσο όλα τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό το σενάριο θα υπερισχύσει στα τέλη του Αυγούστου, ίσως και προς τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΟΔΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ??Τα ως τώρα πιθανά προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν πως στις αρχές Αυγούστου η θερμοκρασία θα ανέβει πάρα πολύ σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και πάνω από τους 40oC, αλλά ευτυχώς για μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 3-4 ημερών το πολύ.Μετά τις 4-5 Αυγούστου, φαίνεται ένα ισχυρό κύμα καύσωνα να εισβάλλει από την βόρεια Αφρική στην Ευρώπη, ανεβάζοντας στα ύψη τον υδράργυρο, σε πολλές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής κυρίως Ευρώπης, ακόμα και πάνω από τους 40oC, όπως σας προαναφέραμε.Στην χώρα μας, οι περιοχές που φαίνεται ότι θα επηρεαστούν πιο πολύ, θα είναι η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κρήτη μαζί με τα Δωδεκάνησα.ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ !!
Δημοσίευση σχολίου