Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Φωτογραφίες από την έκρηξη στο εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών στο Ζευγολατιό

Το θέμα παίζει από χθες και σε αθηναϊκά ΜΜΕ και αναφέρθηκε σήμερα μεταξύ άλλων: «Δύο παιδιά που νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και δύο ενήλικοι με σοβαρότατα εγκαύματα είναι ο απολογισμός από έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σύμφωνα με το Έθνος πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου παραγωγής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, τον 39χρονο Ευθύμιο Κανελλόπουλο και τον αδερφό του Σωτήρη 38 ετών, καθώς και τα παιδιά του πρώτου, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι ηλικίας 8 και 13 ετών αντίστοιχα.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες στις 12.00 το μεσημέρι στη θέση Πουρνάρι του Ζευγολατιού, όπου σε έκταση 20.000 τ.μ. βρίσκεται το εργοστάσιο, οι αποθήκες, αλλά και οι κατοικίες της οικογένειας.
Εκείνη την ώρα, τα δύο αδέρφια πραγματοποιούσαν εργασίες στην αποθήκη και τα παιδιά έπαιζαν στο προαύλιο έξω από το σημείο. Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής…
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, pirotexnimata.gr, το εργοστάσιο λειτουργεί στο Ζευγολατιό Κορινθίας από το 1986. Αποτελείται από 15 εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία σε μια έκταση 20.000 τ.μ. 

«Η εταιρεία μας είναι νόμιμα αναγνωρισμένη για την κατασκευή και παραγωγή πυροτεχνημάτων, όπως επίσης και για το εμπόριο παιδικών αθυρμάτων, ενώ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες πανελλαδικά στο είδος της. Οι έμπειροι πυροτεχνουργοί μας με την άριστη γνώση τους εξασφαλίζουν τη σωστή ρίψη και καύση των πυροτεχνημάτων», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει αρκετές εκδηλώσεις και γιορτές δήμων. Μάλιστα, το 2010, η εταιρεία είχε λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων PYRONALE 2010 στο Βερολίνο, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο και «αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν…»
Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Χθες το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, εκδηλώθηκε έκρηξη σε εγκαταστάσεις εταιρείας κατασκευής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο Ελλήνων ηλικίας 39 και 38 ετών, καθώς και δύο ανήλικων παιδιών.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για την αυτοψία του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου».
Στο newsit.gr αναφέρθηκε: «Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τα δύο ανήλικα παιδιά του ιδιοκτήτη του εργοστασίου πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό και οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων δίνουν μία πραγματική μάχη για να τα θέσουν εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του newsIT, το 13χρονο αγοράκι έχει υποστεί εγκαύματα 85%, ενώ η μικρή, 8χρονη αδερφή του, νοσηλεύεται με εγκαύματα 60%.
Όπως ανακοίνωσε και το νοσοκομείο Παίδων, «τα δύο μικρά παιδιά διακομίστησαν μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου στο Παίδων και νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, με την κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».
Στο Θριάσιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο πατέρας τους και ιδιοκτήτης της επιχείρησης, βαριά τραυματισμένος και με καθολικά εγκαύματα 90%, ενώ ο αδερφός του σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση, αλλά επίσης κρίσιμη, νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.
Ισχυρή έκρηξη
Το μεσημέρι της Δευτέρας, σε μία από τις αποθήκες έκτασης 70 τ.μ., σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη, για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες και από το οστικό κύμα και την φωτιά που δημιουργήθηκαν, τραυματίστηκαν σοβαρά τα δύο αδέρφια, συνιδιοκτήτες της νόμιμης επιχείρησης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός από τους δύο.
Ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού, που ήταν μεσοτειχία με το εργοστάσιο, κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε κι ο απολογισμός της ισχυρότατης έκρηξης ήταν να τραυματιστούν τα δύο ανήλικα παιδιά ένα κορίτσι 8 κι ένα αγόρι 13 χρόνων αντίστοιχα, αλλά και ο πατέρας τους, 40 ετών κι ο 38χρονος αδερφός του.
Όλοι τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων, όπου βρίσκονται διασωληνωμένα και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: