Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέα αναβολή για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της Σελόντα- Με +11 % τρέχουν οι πωλήσεις στο α’ εξάμηνο

Νέα αναβολή για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της  Σελόντα- Με +11 % τρέχουν οι πωλήσεις στο α’ εξάμηνο
Για τις 22 Αυγούστου αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά η γενική συνέλευση της Σελόντα, με αντικείμενο την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας κι αυτό παρά το γεγονός ότι χθές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος κ. Β. Στεφανής,  ο πιστώτριες τράπεζες ολοκλήρωσαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Μάλιστα, ο κ. Στεφανής δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τις τράπεζες, ενώ στο ξεκίνημα της ομιλίας του προς τους μετόχους έκανε αναφορά και στην επέτειο των …40 χρόνων δημοκρατίας στη χώρα μας, παραπέμποντας ουσιαστικά στις διαδικασίες που ‘’τρέχουν’’ στη Σελόντα το τελευταίο διάστημα. Το αίτημα αναβολής προήλθε από τον μέτοχο κ. Γ. Γρυππιώτη, μέτοχο με 13,3% της εταιρείας (από τους παλιότερους μετόχους της εταιρείας και μέτοχος στο παρελθόν άλλων εταιρειών του κλάδου), ενώ ακολούθησε επόμενο αίτημα αναβολής από πλευράς της Alpha Bank ‘’όταν ενημερώθηκε για το αίτημα του κ. Γρυππιώτη’’, όπως ανέφερε ο κ. Στεφανής.
Επιπλέον, ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι οι εξελίξεις στη Σελόντα αποτελούν «τροχιοδείκτη γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί στο μέλλον για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών». Η χθεσινή συνέλευση είχε απαρτία 27,73% του μετοχικού κεφαλαίου, με απούσα τη μέτοχο Linneaus, ενώ απαρτία κατά πάσα πιθανότητα δε θα υπάρξει ούτε στην επόμενη γενική συνέλευση της 22ας Αυγούστου με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται τελικά το Σεπτέμβριο. 
Επισημαίνεται πάντως εδώ ότι από πλευράς του νομικού της Eurobank, αναφέρθηκε ότι «κάποια αιτήματα υποβάλλονται παρελκυστικά προκειμένου να επιβραδυνθεί η λήψη αποφάσεων. Είναι παρελκυστική η αίτηση αναβολής και μάλιστα για τόσο μακρύ διάστημα», ζητώντας η γενική συνέλευση να επαναληφθεί στις 31 Ιουλίου, όπως είχε αιτηθεί και η Alpha Bank.
Επίσης από την οικογένεια Στεφανή, ο κ. Γιάννης Στεφανής επεσήμανε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 έκλεισε με αύξηση κατά 11% όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων, ενώ τόνισε τον κίνδυνο από την Τουρκία: «Στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες, η αύξηση των εξαγωγών για εφέτος είναι στο 4%- 5%, ο αντίπαλος όμως δεν είναι εσωτερικός, είναι η Τουρκία και η διείσδυσή της στις αγορές. Όλη η ιχθυοκαλλιεργητική Ευρώπη από τη Νορβηγία έως τα Κανάρια Νησιά παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον την κρίση στην Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: