Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Στο Κιάτο πριν λίγα χρόνια ήρθε το κρουαζιερόπλοιο αλλά …το έδιωξαν!

Στη φωτο ο Ν. Ζαχαρόπουλος με φόντο το κρουαζιερόπλοιο


Να προσέχουν στο δήμο Κορινθίων μην πάθουν τα ίδια…
Από τον υποψήφιο δήμαρχο Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Στις αρχές του 2007 , μετά από πρωτοβουλίες του Εφοπλιστικού Γραφείου Χατζηιωάννου και τη συμβολή παραγόντων της περιοχής και εμού προσωπικά , ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σικυωνίων, κατέφθασε το πρώτο Κρουαζιερόπλοιο στο Λιμάνι της πόλης μας, με μοναδικό παράγοντα που το υποδέχθηκε τον υποφαινόμενο.
Το γεγονός πολύ σημαντικό, τόσο για το Λιμάνι της πόλης μας που αναδεικνύεται έτσι και ως τουριστικό, πέρα από εμπορικό, όσο και τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Κατέφθασαν στη περιοχή μας 300 επιβάτες-τουρίστες με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας.
Η συχνότητα επίσκεψης του Κρουαζιερόπλοιου ήταν εβδομαδιαία, με τον ίδιο περίπου αριθμό επιβατών-τουριστών.
Με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου του Δήμου Σικυωνίων, επισκέφθηκα τον ιδιοκτήτη της  Εφοπλιστής  εταιρείας Χατζηιωάννου, προκειμένου εφ ενός να τον ευχαριστήσω  για την προτίμηση του Λιμανιού της πόλης μας και αφ ετέρου να του ζητήσω να δρομολογήσει μεγαλύτερης δυναμικότητας Κρουαζιερόπλοιο, όπως και έγινε.
Όλα έβαιναν σχετικά καλά γιατί στη πορεία  προέκυπταν σοβαρά προβλήματα με τις ανύπαρκτες σχεδόν υποδομές της πόλης και της περιοχής [ Καταστήματα διατροφής, τουριστικά-καταστήματα αθλητικών ειδών-συγκοινωνίες- κλειστά τα μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π.]
Αυτά τα στοιχεία προβλημάτισαν τον εφοπλιστικό παράγοντα, γιατί πέραν των άλλων ήταν και αποδέκτης των παραπόνων των επιβατών-τουριστών, που διαβιβάζοντο μέσω του καπετάνιου που ήταν και φίλος της περιοχής μας .
Το τελειωτικό κτύπημα για το τέλος της επίσκεψης των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της πόλης μας ήρθε, μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, με την επίθεση που έγινε από άγνωστους δράστες με γιαούρτια κατά του καπετάνιου και του πληρώματος του καραβιού.
Στη πρόσφατη ημερίδα για το Λιμάνι της πόλης μας [16-3-2014] η Δημοτική αρχή παρουσίασε, εκτός των άλλων, και φωτογραφικό υλικό με Κρουαζιερόπλοια, στα πλαίσια της πολιτικής της εικονικής πραγματικότητας που ακολουθεί. Παράλληλα όμως αρνήθηκε τη συμμετοχή της στην εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας που προβλέπεται από το Ν. 3622/07 και αφορά τη προστασία των Λιμανιών. Μάλιστα για τον λόγο αυτό έχει επιβληθεί και πρόστιμο 1500 Ε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο».

ΣΣ. Το Κιάτο είναι …άξιο της τύχης του! Με το που ήρθε ένα κρουαζιερόπλοιο στην περιοχή δεν είχαν φροντίσει οι υπεύθυνοι, εκτός των άλλων, να λάβουν υπόψη τους τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας!
Σε συνδυασμό και με κάποιους ανεγκέφαλους που πέταξαν γιαούρτια στον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου, το κρουαζιερόπλοιο δεν έριξε ξανά άγκυρα στο Κιάτο!
Τέτοιου είδους μέτρα ασφαλείας καλό θα ήταν να τα λάβουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι στο δήμο Κορινθίων καθώς πλησιάζει η ώρα που θα φιλοξενήσουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Κορίνθου!
-Σε ότι αφορά το λιμάνι του Κιάτου διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας …αν ρίξει ξανά άγκυρα  (μελλοντικά) κάποιο κρουαζιερόπλοιο! Εκτός και αν κάποιοι αποφασίσουν να ασχοληθούν ΣΟΒΑΡΑ με το θέμα αυτό… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: