Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Βίντεο: Ένας ανόητος μοτοσικλετιστής και ένας ανόητος οδηγός φορτηγού, στον ίδιο δρόμο

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας ανόητος οδηγός μοτοσικλέτας και ένας, επίσης ανόητος οδηγός οχήματος συναντηθούν στον ίδιο δρόμο; Το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε είναι ενδεικτικό και αποτυπώνει την ηλίθια νοοτροπία κάποιων ασυνείδητων ανθρώπων.
Είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό να βλέπουμε  ότι κάποιοι αναβάτες δεν λαμβάνουν υπόψη τους μερικές βασικές αρχές αλλά ούτε ακολουθούν την κοινή λογική όταν κινούνται στο δρόμο. Κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει για τη δική τους ασφάλεια. 
Πολλά ατυχήματα συμβαίνουν κατά την αλλαγή λωρίδας ή το προσπέρασμα. Ορισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων θεωρούν ότι ο δρόμος τους ανήκει , δεν χρησιμοποιούν τα φλας, αλλά ούτε κοιτούν τους καθρέπτες όταν κάνουν μια τέτοια κίνηση.
Παράλληλα όμως, πολλοί μοτοσικλετιστές αρνούνται πεισματικά να ακολουθήσουν την κοινή λογική και συνήθως κινούνται στο όριο της λογικής.
Το βίντεο που βλέπετε δείχνει έναν οδηγό μοτοσικλέτας ο οποίος αποφασίζει να παίξει τη ζωή του «κορώνα γράμματα» κάνοντας συνεχείς προσπεράσεις σε έναν δρόμο διπλής κατεύθυνσης, χωρίς διαχωριστικό στην μέση, και ενώ από την άλλη λωρίδα κινούνται με ταχύτητα οχήματα.
 
Ο οδηγός της μοτοσικλέτας φαίνεται να προσέχει τους οδηγούς που έρχονται από την απέναντι πλευρά. Όχι όμως και αυτούς που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με αυτόν. Έτσι, όταν ένας οδηγός φορτηγού ανοίγει την πόρτα του οχήματός του δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και χτυπάει επάνω σε αυτή. Ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.
Πρόκειται για ένα ηλίθιο ατύχημα, προϊόν της απερισκεψίας που διακρίνει όλους μας. Η ουσία είναι μια: Ότι το ατύχημα θα μπορούσε να έχει εύκολα αποφευχθεί. Πώς; Αν ο οδηγός του αυτοκιινήτου είχε ελέγξει, πριν ανοίξει την πόρτα, αν κάποιο όχημα βρίσκεται σε διαδικασία προσπέρασης. Και αν ο οδηγός της μοτό απλώς εφάρμοζε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  Τέτοια βίντεο θα πρέπει να δείχνουν στους υποψήφιους οδηγούς μοτοσικλέτας.
Η Αστυνομία και η διοίκηση σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως το τι ακριβώς ισχύει με τις γραμμές διαχωρισμού των λωρίδων κυκλοφορίας. Πρόκειται -όπως προδίδει και το ονομά τους- για γραμμές διαχωρισμού των λωρίδων κυκλοφορίας και όχι για λωρίδα κυκλοφορίας δίτροχων. Αυτό όμως δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν οι οδηγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: