Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΙΑΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ

Προσφυγή Κομισιόν για τον ΧΥΤΑ στο Κιάτο
Προσφυγή εναντίον της Ελλάδας για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Κιάτο Κορινθίας ως χωματερή κατέθεσε η Κομισιόν. Όπως υποστηρίζει, η πρακτική αυτή παραβιάζει σειρά κοινοτικών Οδηγιών και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
 Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι ανέχονται στη λειτουργία του ΧΥΤΑ ουσιαστικά ως χωματερή, στην οποία καταλήγουν τα πάντα.
 Όπως επισημαίνει, ελλείψει περιβαλλοντικών όρων, δεν διασφαλίζεται ότι τα απόβλητα που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ έχουν υποστεί επεξεργασία, ή είναι αυτά που επιτρέπεται από τη νομοθεσία να καταλήγουν σε ταφή. 
Επίσης, ότι δεν μεριμνούν ώστε να παρακολουθείται η λειτουργία της χωματερής και να γίνονται οι ελάχιστοι απαραίτητοι έλεγχοι. Οι αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν το 2007, το 2011 και το 2012 φανέρωσαν σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας του ΧΥΤΑ Κιάτου και υπερκορεσμό του χώρου.
εργα  στο κιατο  πολα στο χωριομας  τιποτα  κατω  διμηνιο

της προαλες  καμια10αρια τουδημου  εισαν  επερναγαν  στη παραλια  ε και καλα  να μαζεψουν  σκουπίδια  βολτα πηγεναν  να περαση  το8αωρο  τα σκουπίδια  ακομα  εκει  είναι  η καθαριοτητα  και τα εργα  είναι μονο  για τοκιατο  αλλα  οι εκλογες  κοντευουν
Δημοσίευση σχολίου