Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Neknominate: Η επικίνδυνη αλκοολική μόδα που διαδίδεται στο διαδίκτυο (video)

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι κατανάλωσης αλκοόλ που ονομάζεται «Neknominate» και μαστίζει την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία δείχνει να παίρνει μια πιο ακραία μορφή. Ανατριχιαστικά βίντεο έχουν βγει στον αέρα από πότες που εκτελούν επικίνδυνα ακροβατικά ενώ πίνουν διάφορα ποτά. Η αντίστοιχη ομάδα στο facebook έχει ήδη φτάσει τα 17.000 likes  .Όπως αναφέρει το iguru.gr , το «Neknominate» είναι ένα «παιχνίδι» που έγινε δημοφιλές μέσα από μια σειρά από βίντεο μεθυσμένων νέων (κατα πάσα πιθανότητα πρόκειται για μαθητές) που προσπαθούν να κάνουν απίστευτα επικίνδυνα ακροβατικά. Από το να πίνουν νερό από την τουαλέτα ενώ κρέμονται ανάποδα ή να πίνουν μπύρες ενώ οδηγούν μοτοσικλέτες ή skateboards μέχρι να κρέμονται από ελικόπτερα.
Οι προκλήσεις σε κάθε βίντεο μπορεί να γίνουν όλο και πιο επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα. Το «παιχνίδι» περιλαμβάνει νεαρούς ανθρώπους που βιντεσκοπούνται, ενώ καταπίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και μετά προβαίνουν σε γελοίες και επικίνδυνες περιπέτειες, πιθανότατα προκαλώντας πόνο στο εαυτό τους, σημειώνει International Business Times. Το hashtag «neknominate» αναφέρθηκε σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, και έχει από τότε εξαπλωθεί σε δημοτικότητα.
Όμως, το θανάσιμο παιχνίδι κατέληξε σε ανησυχητικά επίπεδα στην Αυστραλία, με ανθρώπους να υπερβαίνουν τα όρια τους . Στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, οι οπαδοί, πέρα από την πληθώρα των βίντεο με τις χαζομάρες που διαπράττουν, προτρέπουν τους φίλους τους από όλο τον κόσμο να βρεθούν το καλοκαίρι στην Ίο, στην Ελλάδα. Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν ακούσετε τον Αύγουστο του 2014 για σοβαρούς τραυματισμούς ή και θανάτους τουριστών ενώ έκαναν ριψοκίνδυνες φιγούρες...
 
Δημοσίευση σχολίου