Ετσι, «γεννήθηκε» το Santorini Souvlaki Bar στην οδό Γκουάνγκουα, το εμπορικό κέντρο της πόλης, από το οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες Κινέζοι.
«Συνάντησα άπειρες δυσκολίες, το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα, το κενό της γλώσσας, τις συνήθειες των ανθρώπων, τις διαδικασίες ώστε να ιδρύσεις μία εταιρεία στην Κίνα και τη γραφειοκρατία» αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο νεαρός επιχειρηματίας.
«Το σουβλάκι τούς φαίνεται παράξενο και η πίτα με το τζατζίκι εντελώς εξωγήινα. Αντιλαμβάνονται όμως αμέσως το γεγονός ότι είναι καλή και χορταστική τροφή. Η γεύση είναι καθαρά υποκειμενική. Κάποιοι το βρίσκουν εξαιρετικό, σε άλλους φαίνεται ξένο και ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους δεν αρέσει» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης.
«Οφείλω να παραδεκτώ ότι η αποδοχή είναι εξαιρετική. Οι Κινέζοι γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Οταν σε ρωτήσουν από πού είσαι και πεις ''είμαι Ελληνας'' αμέσως απλώνεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Μας εκτιμούν. Και όχι για το σουβλάκι αλλά για τη μακρά Ιστορία μας, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τη Σαντορίνη, τις γαλάζιες παραλίες, το Αιγαίο, τη φιλοξενία μας, ακόμα και για τη φήμη ότι είμαστε όμορφος και ερωτικός λαός» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου