ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό ζάχαρη • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη • 300 γραμμάρια μέλι • 650 γραμμάρια γλυκόζη • 500 γραμμάρια νερό • 1 κιλό φιστίκι αιγίνης • 7 τεμάχια ασπράδια αυγού • 1/2 κτγ βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Με τη ζάχαρη άχνη,τα 150 γραμ. νερό και 250 γραμ. γλυκόζη, φτιάχνουμε το πηκτό σιρόπι. 2. Τα ασπράδια αυγού, τα χτυπάμε μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά σιγά το πηκτό σιρόπι. 3. Με τα υπόλοιπα υλικά, δηλ. 250 γραμ. νερό, 1 κιλό ζάχαρη και 400 γραμ. γλυκόζη, φτιάχνουμε πάλι πηκτό σιροπι 38. 4. Ρίχνουμε και αυτό το σιρόπι στη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφριά, λίγο λίγο. 5. Ρίχνουμε ζεστούς τους ξηρούς καρπούς καβουρδισμένους, ανακατεύοντας. 6. Στο μάρμαρο ρίχνουμε το μείγμα μας και το ανοίγουμε φύλλο. 7. Με μυτερό μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια τις αρεσκείας μας. 8. Το τοποθετούμε στο ψυγείο. Το who is who του Κων/νου Μουζάκη Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ | |||||||
| |||||||
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014
Ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε παραδοσιακό μαντολάτο!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου