Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Ο Νίκος Κατσαρός για τις μαγνητικές καταιγίδες


Δεν μας έφτανε η φορολογική, τώρα έχουμε και τη μαγνητική καταιγίδα...

Ηλιακές εκρήξεις που εκλύουν ενέργεια ασύλληπτων ποσοτήτων, εκτοξεύουν από την επιφάνεια του ηλίου στη γειτονιά μας, τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων -κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων- εκτοξεύονται με ταχύτητες 400 έως 1200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο σε δυο περίπου μέρες φθάνουν στην Γη.

Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.

Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο και οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται σε ελάχιστο έως πολύ μικρό βαθμό. Μάλιστα οι νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία νοιώθουν ελάχιστα έως καθόλου τις μαγνητικές επιδράσεις.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ενώσεων Ελλήνων Χημικών και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" κ. Νίκος Κατσαρός, μίλησε σχετικά στον Παύλο Κιρκασίδη και στην εκπομπή του zougla.tv "Μιά που τ' αναφέραμε"...


  

Δημοσίευση σχολίου