Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΙΣΑ: Με έναν γιατρό έχουν μείνει οι 3.000 κάτοικοι της Κέας

Μετά τα Κύθηρα, την Πάρο, την Σίφνο, την Κύθνο, την Πάτμο και την Σέριφο και η Κέα έχει μείνει χωρίς παιδίατρο καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ένας γιατρός καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων
Ένας γενικός γιατρός καλείται να καλύψει τις ανάγκες των 3.000 κατοίκων της Κέας, ενώ περισσότερα από 800 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σημειώνοντας ότι στο νησί υπάρχουν και αρκετά νεογνά τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση ενώ τα Σαββατοκύριακα ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται καθώς προστίθενται περίπου 1000 επισκέπτες.
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ χωρίς παιδίατρο έχουν μείνει επίσης, τα Κύθηρα, η Πάρος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Πάτμος και η Σέριφος.
Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ οι κάτοικοι της Κέας , στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας Γενικός γιατρός, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί και ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.
«Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση », δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, και προσθέτει ότι αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό από τους ιθύνοντες, τότε ο ΙΣΑ θα στηρίξει την υγεία των πολιτών του νησιού με εθελοντές γιατρούς.
«Δεν θα επιτρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές», σημειώνει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι «απαιτείται άμεσα εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας, για τα παραμεθόρια νησιά με στόχο την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: