Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Καρέ καρέ οι νυχτερινές βόλτες κρατουμένων στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού

Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές Κορυδαλλού με τους κρατουμένους να τριγυρίζουν ανενόχλητοι τις βραδινές ώρες για να προμηθευθούν όπλα και ναρκωτικά
Μεταμεσονύχτιες βόλτες  σε προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούσαν κρατούμενοι  για να παραλάβουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν πετάξει ''εξωτερικοί συνεργάτες'', δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους φρουρούς.
Η δραστηριότητά τους, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Στο υλικό που εξετάστηκε φαίνονταν έγκλειστοι να ''σπάνε'' τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, καταφέρνοντας, ύστερα από εβδομάδες, να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.
Φτωχότατη συγκομιδή, σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, μιλώντας γι' αυτά που διαδραματίζονται στις ''ασφυκτικά γεμάτες'' φυλακές.
Ακόμα δεν έχει γίνει αποσαφηνιστεί το ακριβές σχέδιο απόδρασης στο οποίο θα χρησιμοποιείτο ο οπλισμός, ενώ το γεγονός ότι παραδόθηκαν μόνο πέντε σφαίρες έχει εντείνει την ανησυχία πως μέσα στις φυλακές μπορεί να υπάρχει και δεύτερο όπλο.
Είναι χαρακτηριστική η τακτική που ακολουθούν οι κρατούμενοι ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους. Αφού ''σπάνε'' με ευκολία τα κάγκελα σε χρόνο ρεκόρ τοποθετούν στο κομμένο σημείο μείγμα από προζύμι και μαγιά.
Οι τεχνικοί των φυλακών Κορυδαλλού ζητούν εδώ και χρόνια να αντικατασταθούν τα κάγκελα, αλλά το αίτημα έχει επανειλημμένως απορριφθεί λόγω κόστους.
Οι αποδράσεις, οι έξωθεν επιθέσεις, τα οπλοστάσια, η ωμή βία, οι υπόγειες συναλλαγές είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Δημοσίευση σχολίου