Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Βίντεο: Διπλό ρεκόρ για το καλύτερο παρκάρισμα στον κόσμο


Το πιο δύσκολο παρκάρισμα στον κόσμο... επί δύο. Τα αδέρφια που έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες δύο φορές και το έκαναν να φαίνεται τόσο ''εύκολο'' (Vid)
Κατά γενική ομολογία το παρκάρισμα είναι από τις πιο δύσκολες διαδικασίες στον κόσμο του αυτοκινήτου. Κρατήστε αυτό και σκεφτείτε πώς θα σας φαινόταν αν ο χώρος που θα είχατε για να παρκάρετε ήταν ελάχιστος;
Επικίνδυνη αποστολή; Όχι για δύο αδέρφια από τη Μεγάλη Βρετανία, τα οποία έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ την ίδια ημέρα για ''παράλληλο παρκάρισμα σε στενό χώρο''.
Οι Alastair και John Moffatt από το Gloucester κατάφεραν και οι δύο να παρκάρουν ένα Mini Mayfair, σε παράλληλη θέση, ανάμεσα σε δύο άλλα, σε χώρο που ξεπερνούσε μόλις κατά 13,1 εκατοστά το μέγεθος του οχήματος.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Ronny Wechselberger (Ronny C' Rock), ο οποίος κατάφερε παράλληλο παρκάρισμα σε χώρο 14 εκατοστά μεγαλύτερο του οχήματός του.
Το βίντεο που δείχνει το παρκάρισμα είναι συγκλονιστικό, καθώς αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια πώς κατάφεραν να παρκάρουν το αυτοκίνητο, τραβώντας μόνο χειρόφρενο.
''Έπρεπε να παρκάρουμε χωρίς να ακουμπήσουμε τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Όταν έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ ήμουν σε κατάσταση σοκ'' δηλώνει ο 31χρονος John.
Ο 33χρονος Alastair κατάφερε να σπάσει το Γκίνες μετά από κάποιες προσπάθειες για αυτό και όταν τελείωσε δήλωσε ανακουφισμένος. ''Το ότι κατέχουμε το ρεκόρ μαζί είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αν και είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ μας ο John πάντα μου υπενθυμίζει πως το κατάφερε πρώτος'' δηλώνει χαρακτηριστικά.

Guinness World Records: Tightest Parallel Park... από depy6

Δεν υπάρχουν σχόλια: